Teknoloji denen sey.....

Teknoloji denen sey... Kanimiza islemis, internet olmazsa dunyadan haberin olmuyor, hele de yurt disindaysan. Hemen hemen 1.5 aydan beri Londra'dayim. Kizim Amerika'dan buraya tasindigi icin ben de torunum Alara'ya bakmak icin buradayim. Yeni eve tasindiklari icin internet yoktu. Internete basvurduk ancak 10, 15 gun icinde baglanabiliyormus. Nasil bir sey anlayamadim. Turkiyede 2 gun icerisinde internet ve telefon baglaniyor. Sasirdigim nokta Avrupa teknoloji diyorlar vallahi bu konuda Turkiye'den geri.

Internet olmadigi icin maillerime, bloguma facebooka giremiyorum, yazilarimi yazip yayinlayamiyorum. Turkiye'de ve dunyada olup biteni ogrenemiyorum. Gercekten bu internet bizi kendine kole yapmis, bir tarafim eksik gibi. Cok sukur bu gun baglandi da ben dunyayla temasa gectim.

Londra'da hayat daha sakin kosusturmaca yok, yani yollarda trafik tikanmiyor. Cunku oyle bir metro ve tren sistemi kurmuslar ki Londra'nin her yerine zaman kaybetmeden gidebiliyorsun. Insanlarin yuzde sekseni isine metro ve trenle gidiyor. Cok sistemli, treni en fazla 10 dakika bekliyorsun hemen geliyor. Bir de ise bisikletle gidiyorlar, hemen is yerinde dusa girip islerine daha enerjik basliyorlar. Yani ise su dakika geleceksin su saatte cikacaksin gibi kurallari yok. Gec kaldin kartini okut amirinden azar isit gibi kaygilari yok. Insanlar ise tabii ki saatlerini suistimal etmeden geliyorlar. Burada onemli olan sey verilen isini bitirmek, saat o kadar onemli degil. Eger isterlerse ben evden calisacagim diye islerini evden yurutuyorlar, onun icin isler tikir tikir yuruyor. Cunku baski yok kisitlama yok, insanlar dort elle islerine sariliyorlar ve mutlular. Bir de meshur ingiliz cay saatleri var kek kurabiye ve caydan olusan (haftada bir veya iki gun). Insan isinde nasil mutlu olmaz ki.
Bu uygulamanin Turkiye'de olmasi dilegiyle....



Yorumlar