Zereşli Pilav(Iran Pilavi)




Zereş Iran'da kullanilan bir cesit boyutu bizim dolmalik uzume benzeyen rengi kirmizi, zaten ilginc olan tadi. Eksimtrak bir tadi var, pilava cok degisik guzel bir tat veriyor.
Simdi diyeceksiniz biz bunu nereden alacagiz, bana bir arkadasim verdi ona da Iranli birisi vermis.Yani ben almadim ama Kapali carsida satiliyormus. Kilosuda 60 liraymis. Denemek isteyenlere duyurulur. Adi ZEREŞ

Malzemeler

2,3 tane tavuk budu(tavugun istediginiz parcasi)
1 su bardagi   kokulu yasemin  pirinci
1 su bardagi su +1 su bardagi tavuk suyu
1 fincan ZEREŞ
2 yemek kasigi tereyagi
 tuz

Yapilisi

Tavuklari haslayalim.Didikleyip bir kenarda bekletelim. Bu tarifteki  pilavi pirinci haslayarak yapmamiz gerek.
Pilavimizi hazirlamak icin tenceremize suyu koyalim.Suyun icine bir kasik tereyagini ve tuzunu koyalim. Su kaynadiktan sonra iyice yikadigimiz pirinci koyup bir kez karistiralim, kaynayinca altini kisip suyu cekinceye kadar pisirelim.( biliyorsunuzdur her pirincin ayri bir krakteri vardir kimi cok su ister, kimi az su ister ona gore herkes kullandigi pirince gore pilavini pisirip hazirlasin. Burada onemli olan pilavin kokulu yasemin pirincinden pismesi ) Ustune kagit havlu kapatip demlendirelim.
Demlenen pilavimizi servis tabagina alalim uzerine didikledigimiz tavuklari dizelim. Sonra tavaya 1 kasik tereyagini eritip icine zeresleri atalim, biraz kavrulduktan sonra pilavin uzerine tereyagini gezdirelim. Afiyet olsun.





Yorumlar