Tost ekmegi


Bu tarif Cafe Fernando'nun yemek kitabından alınmıştır.

Malzemeler

1 3/4 su bardaagi (245 gr) ekmeklik un
1 3/4 bardak (245gr) tam bugday unu
1 su bardagi (240gr)  kefir oda sicakliginda
1/3 su bardagi (80gr) su oda sicakliginda
60 gr tereyagi
2 yemek kasigi bal (40gr)
2, 5 tatli kasigi  (10 gr) instant maya
2 games kasigi  (20 gr) keten tohumu
2 yemek kasigi  (20gr) susam
1 yemek kasigi  (10gr) hashas tohumu
2 yemek (18gr)  ay cekirdegi ici
1 1/4 tatli  kasigi  (10 gr) tuz

Yapilisi

Unlari yogurma kabini alalim uzerine kefiri ve suyu dokup bir tahta kasikla karistirin. Kabin icinde un parcaciklari kalmayacak sekilde  3, 5 dk yogurun. Oldukca sert bir hamur olacak strec filimle kaplayip 20 dakika dinlendirelim.
Hamur dinlenirken tereyagini bir tencerede eritin atesten alip uzerine bal dokun ve oda sicakligina gelnceye kadar bekletin. Ekleyeceginiz malzemeler daha kolay yesin diye ceviz buyuklugunde parcalar koparip uzerine balli tereyagini ve mayayi koyup 3, 5 dk mayayi yedirene kadar yoguralim ,yumusak ve yapiskan bir hamur olacak. uzerine strec filimle kapatip 30 dk dinlendirelim.  Hamuru tekrar ceviz buyuklugunde koparip keten, susam, aycicek cekirdekleri ve hashas tohumlarina bulayip 3, 5 dk yoguralim. Susam karisimindan uzerine serpmek icin bir miktar ayirmayi unutmayalim.
2o . 35 cm capindaki kapakli kalibi tereyagi ile yaglayalim. Hamuru tezgaha alip rulo seklinde kiviralim boyutu kalibin boyu kadar olacak. Kalibin icine birlesme yeri alta gelecek sekilde yerlestirelim. Ayirdigimiz tohum karisimini uzerine serpelim.  Kapagi biraz aralik birakarak kalip boyuna gelinceye kadar oda sicakliginda 60, 70  dk bekletelim.  Firinimizi yarim saat onceden 180 derecede isitalim. Kalibin kapagini kapatip  firinin orta katina tel izgaranin uzerine  yerlestirelim ve 1 saat pisirelim. Firindan cikar cikmaz kalibin kapagini acip kesme tahtasinin uzerine ters cevirerek cikaralim  izgaranin uzerinde sogumaya birakalim. Dilimleyip  yaninda istediginiz bir seyle tuketebilirsiniz. AFIYET OLSUN.




Yorumlar