Yulaflı,şekersiz, kuru yemişli, düşük kalorili kurabiye





Geçenlerde canım kurabiye türü bişeyler istedi. Büyük bir pastane ama bir tarafında binbir çeşit ekmek yapılan yer.İçeri girdim sağlıklı kurabiyeniz var mı dedim. Adam yüzüme baktı, şaşırdı sonra da kurabiyelerle dolu standı gösterdi. Hayır dedim yulaflı ,kuru meyveli veya çerezli bişeyler arıyorum dedim. Biz de yok hanımefendi dedi. Bende eve gelip internetten araştırdım. Evdeki malzemelere uygun bir tarif seçtim ve yaptım. Ortaya
Sağlıklı nefis mi nefis şekersiz şahane bir kurabiye çıktı. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler


1,5su bardağı yulaf 

2 yumurta 

iki muz 

10 hurma( küçükse 10 tane hurmalarınız büyükse daha az kullanabilirsiniz. İsterseniz kayısı da kullanabilirsiniz.

bir tatlı kaşığı tarçın

 üç tane elma 

1 kase karışık kuruyemiş (yer fıstığı,badem,kaju, ceviz iri doğranmış,diğer kuru yemişleri bütün ve kavrulmamış kullandım)


Yapılışı

Muzu ezelim, içine iki yumurtayı kırdıktan sonra muzla yumurtayı iyice karıştıralım sonra 1,5 su bardağı yulafımızı koyup karıştıralım iyice karıştırdıktan sonra yarım saat buzdolabında şişmesi için bekletelim. O sırada elmaları soyup küp küp doğrayalım,ben hacim kazansın diye elmalari büyük kullanmayı tercih ettim siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Sonra dinlenen yulaf karışımın içine diğer malzemelerin hepsini karıştıralım iyice altüst edelim. Sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bir kaşık yardımıyla gelişi güzel koyalım. Bol  bereketli bir kurabiye oluyor. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 35 dakika yüzü kızarıncaya kadar pişirelim soğuduktan sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.







Yorumlar