Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi ( air fryer de)



Yemelere doyamayacağınız pideler…

İster peynirle , istersen sıcak pideye tereyağı sür, istersen de üstüne biraz bal gezdir. 

Haydi bakalım Air fryer de 15 dk bile sürmeyen mis gibi pideler hazırlamaya.


 Malzemeler


2 su  bardağı ılık su ( klasik su bardağı) 

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

4 su bardağı elenmiş tam buğday unu( ben beyaz un kullanmadığımdan, isterseniz  siz beyaz un da kullanabilirsiniz)

Üstü için

 1 yumurta sarısı

Çörek otu ve susam


Yapulışı

Kitchen aid de hamuru hazırladım, derin bir kapta da hazırlayabiliriz. Önce bir bardak ılık suyu koyup üzerine maya ve 1 bardak unu koyduktan sonra karıştırıyoruz ve 15 dakika ön mayalanma yapıyoruz

. Diğer tarafta unu eleyip tuzumuzu ilave ediyoruz. Sonra  ön mayalanma yaptığımızın içine 1 bardak ılık suyumuzu ve 3 bardak elediğimiz unu karıştırıp yoğuruyoruz. Üstünü streçleyip 1 saat mayalandırıyoruz. Mayalanan hamuru eğer Air fryer de yapacaksanız 4 parçaya, fırında yapacaksanız 2 eşit parçaya bölüyoruz. Air fryer için aldığım kağıdın üstüne  hamuru koyup elimle arada yağa batırarak pide formunu veriyoruz.Aynı  işlemi diğerlerine de uyguluyoruz. Ve 15 dk daha tepsi mayası yapıyoruz. Mayalanan pidemizin üzerine yumurta sarısı sürüp,  susam ve çörek otu serpiştiriyoruz. 

Air  freyerimizi 200 derece 15 dakikaya  ayarlıyoruz ve ve çalıştırıyoruz. Pişmesine  9 dakika kala air fryer açıp altındaki kağıdı alıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.( İkinci lileri koyarken 13 dakikaya ayarlıyoruz) Bitti sinyalinden sonra açıp nar gibi kızarmış pidelerimizi çıkartıp servis yapıyoruz. İsterseniz siz fırında yapabilirsiniz Afiyet olsun.













Yorumlar