Renkli Kurabiyeler




Adım Adım'ın Runtalya maratonu bağış organizasyonu sonrasında ,Koruncuk Vakfı için koşarak bağış toplayan kızımın bağışçılarına teşekkür etmek amacıyla kızım ile birlikte hazırladığımız kurabiyeler.


Malzemeler       
200 gr. Tereyag ( oda sıcaklıgında ) 
200 gr. Pudra sekeri
1 yumurta ( oda sıcaklıgında )
400 gr. Un ( elenmis) 
1 paket vanilya, tarcın veya zencefil istediginizi ekleyebilirsiniz
Kirmizi ve sari gida boyasi

Yapilisi

Oda sicakligindaki tereyagi pudra sekeri ile krema kivamina gelinceye kadar cirpalim. Oda sicakligindaki yumurtayi yavas yavas ekleyerek cirpmaya devam edelim. Isterseniz zencefil, tarcin veya vanilya koyabilirsiniz. Elenmis unu yavas yavas ilave ederek elimizle yedirelim. Ele yapismayan yumusak bir hamur olmali,  un az gelirse biraz ilave edebilirsiniz. Hamurumuzu iyice toparladiktan sonra iki esit parcaya bolelim. Bir parcasina kirmizi gidaboyasi (kurdanla mercimek buyuklugunde)koyalim. Diger parcasina da sari gida boyasi koyup, yogurarak boyalari yedirerek yoguralim. Iki renk elde ettigimiz hamurlari  strece sarip 30 dakika buzdolabinda bekletelim.
Dinlenen hamurumuzu alip 1 cm den az kalinlikta acalim. Kaliplarimizla kesip yagli kagit serdigimiz tepsimize araliklarla  dizelim. Onceden isitilmis 180 derecelik firinda 15 dakika pisirelim.(her firin degisik oldugu icin kontrollu pisirin)
Pisen kurabiyeleri izgara uzerine cikaralim. Sogumasini bekledikten sonra servis tabagina alalim. Afiyet olsun. 
Isterseniz kucuk seffaf posetlere koyup ikram edebilirsiniz.






Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Kurabiyeler çok cici....Çok güzel bir proje de yer almışsınız ne mutlu size. Bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!