Cin Mantisi (dumpling)




 Cin mantisi cesitli sekil ve ic harclari degisik olarak yapilir. Bunlarin tavuklusu, kiymalisi, karideslisi sebzelisi yapilir.
Kimileri kizgin yagda kizartarak, kimileri de haslayarak yapiyor. Ben Cin lokantasinda haslanmisini aci sosa batirarak yedim. Haslama oldugu icin daha hafif ve saglikli geldi. Sizde istediginiz sekilde yapabilirsiniz. Ben bu gun haslama olanini iki farkli sekilde kapattigim mantilari yapilisini anlatacagim.


Malzemeler

Hamuru icin

3 su bardagi un
1 su bardagi su
1 kasik tuz

Ic harci icin

200 gr kiyma
1 tane sogan
1 tane pirasa
3,4 kasik sivi yag
karabiber

Yapilisi

Unu cukur bir kaba koyalim su ve tuz ilave edip yoguralim. Ustune nemli bir bez ortup dinlendirelim. Diger tarafta tavamiza kiymamizi koyup kavuralim, ustune ince dogranmis sogan ve pirasalari koyup kavurmaya devam edelim.Tuzunu, karabiberini atip ocaktan indirip sogumaya birakalim.
Hamurumuzdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlak acalim. Icine hazirladigimiz harctan koyup agzini kapatalim. Ben iki cesit yaptim. Yuvarlak actigim hamurun ortasina harctan koyup agzini buzerek kapattim. Digerini de yarim ay seklinde kapattim. Derin bir kaba su koyup suya tuz atalim. Uzerine bir suzgec koyalim, suzgeci biraz yaglayalim (belki gormussunuzdur cinlilerin mantiyi haslamak icin ahsaptan alti delikli ustu kapali bir aparatlari var) bizde bu isi suzgecler goruyor. Mantilari uzerine dizip ustunu kapakla kapatalim. 10 dk kadar haslayalim. Cikarip servis tabagina alalim. Hazirladigimiz sosu mantilarin yanina koyup servis yapalim.

Sosu icin

Acı ve tatlı karısık pul biber  yagda, yag kızarana kavuralim soguduktan sonra sos tabagina koyalim.


Yorumlar