Ravyoli (kiymali.peynirli)




 Malzemeler

3 bardak un (2 bardak kepek unu, 1 bardak beyaz un)
3 yumurta
1 cay kasigi tuz

Kiymali ici icin

100 gr kiyma
Karabiber, tuz
Istege bagli sogan

Peynirli ici icin

Tulum lor peyniri
Tarhun  otu

Sosu icin

5 tane domates
1 kasik tereyagi
2 dis sarimsak
1 fincan sut veya krema
Taze feslegen 
Tuz, taze cekilmis karabiber

Uzeri icin kasar rendesi

Yapilisi

Ben hamuru kitchen aid de yogurdum. Eger  hamur yogurmak icin robotunuz yoksa unu yogurma kabina koyup uzerine tuzu ve yumurtayi koyduktan sonra hamur butunlesene kadar yoguralim. Yarim saat  dinlendirelim. gecen hafta 2 degisik sekilde olan ravyoli kaliplari aldim cok pratik ve kullanisli.
Hamuruda kitchen aid in hamur  aparatiyla actim. Elde acmak icin acacaginiz yeri hafif unlayip 3 mm kalinliginda acalim. Actigimiz hamuru kalibin uzerine acalim bosluklara hazirladigimiz icten koyalim. Uzerine bir hamur daha acip ustune serelim. Bir merdane yardimi ile kalibin uzerinden gecelim. Ters cevirip sallayarak cikaralim.
Bir tencereye bolca su koyup tuz ve bir kac damla zeytinyagi koyalim. Icine attigimiz ravyolileri 5 dk kadar kaynatalim. Suyun uzerine cikinca suzgece alip suyunu suzdurelim.
Digr tarafta domateslerin kabugunu soyup blenderden gecirelim. Tavaya tereyagini koyup eritelim, uzerine sivi hale gelen domatesi, ezdigimiz sarimsaklari ekleyelim. 5 dk kadar pisirelim tuzunu ve taze cekilmis karabiberini koyalim. Sut veya kremayi (kivam vermesi icin) ekleyelim bir tasim kaynattiktan sonra taze feslegenleri kiyip icine karistiralim, altini kapatalim. Tabaga aldigimiz ravyolilerimizin uzerine sosumuzu dokup kasar rendesini serpelim. Afiyet olsun.












Bu kaliplari getirdigi icin tchibo ya tesekkurler. 

Yorumlar