Ajvar ( kahvaltılık sos)



Patlıcan ve kırmızı biber içeren Balkan ülkelerinin meşhur Ajvar sosunu kahvaltı sofranızlarimizdan eksik etmeyelim.Kizarmis ekmeklerin uzerine surup sabah ve ikindi kahvaltilarinda zevkle tuketelim.

Malzemeler

500 gr. patlıcan


300 gr. kırmızı etli biber 

2,3 diş sarımsak
1 adet küçük boy kuru soğan
2,3 adet domates
1 tane acı biber
Zeytinyağı
Tuz




Yapılışı


Patlicanlari ve biberleri ister kozmatikte istersenizde firinda kozleyin.Kabuklarini soyup kucuk kucuk dograyin. Sogani ve sarimsagi  soyup dograyip veya rondoda cekin. Tavaya yarim cay bardagindan az zeytinyagini koyalim. Icine sogani ve sarimsagi koyup solduralim. Domatesleri soyup kucuk kucuk dograyip soganlarin uzerine ilave edip eriyinceye kadar pisirelim. Kozledigimiz ve dogradigimiz patlican ve biberleri domatesin uzerine koyun isterseniz biraz kimyon koyun ama az olsun tadi baskin olmasin. Tuzunu ekleyip 15 dk pisirelim. Sonra blenderden gecirelim.Temiz ve steril kavanozlara koyup uzerini kaplayacak kadar zeytinyagi koyalim. Sonra sabah kahvaltilarinda ekmege surerek tuketeblirsiniz.. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. hem patlıcana hem acıya allerjim var..ama misafirler için yapmayı seviyorum..elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. geçen yaz bitmesiyle yenisinin yapılması bir oluyordu:)))) yine yemek blog sahibi blogcanlardan almıştım tarifi patlıcan ve acı severler hemen yapsın nefis bir lezzet.

    YanıtlaSil
  3. süper bir lezzet, ülkemizin kahvaltıları bambaşka

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir tarif hafta sonu kahvaltılarında iyi gider :) ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!