Yulaflı tavuk köfte



Beyaz et sağlık demektir ama  sağlıklı ve doğru markayı seçersek.Tavuk köftemizi yaparken her zaman kıymamızı kendimiz yapmalıyız. Malzemelerimizi özenle seçmeliyiz.
Tarifini verdiğim  bu tavuk köfte diyet yapanlar için iyi bir seçenek. Ama artık diyet değil sağlıklı beslenme diyoruz. Bu köfteyi daha da lezzetlendirmek için  çeşitli baharatları kullanarak lezzetini bir kat daha artırabiliriz. Şimdi geldi köfteyi yapmaya. Köftenin en güzel olanı sevgiyle yapılandır.
 Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı yulaf ezmes
Karabiber
Pul biber ,tuz (1 tatli kaşığı  kadar) 
Köfte baharatı ( özel bir kaç baharat karışımı)

Yapılışı

Tavuk göğüslerini robotumuza koyalım ( mutlaka tavuk göğüslerimizi evde kıyma yapalım) 1 kuru soğan, 2 diş sarımsak,1 yumurta (isterseniz koymayabilirsiniz ama koyarsanız daha besleyici olur) 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, tuz, köfte baharatı, kırmızı toz biber ve karabiber bunların hepsini robotta bir ezilip birleşinceye kadar çekelim. Daha sonra elimizi ıslatarak istediğimiz şekli verelim. Döküm tavada veya yapışmaz bir tavada tavamızı yağlayarak köftelerimizi pişirelim. (tavamızı iyice ısıtmadan köftelerimizi koymayalım, bir tarafı pişmeden de çevirmeyelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Yorumlar