Tortilla de Patata (İspanyol omleti)



Barselona'nin geleneksel bir yemegidir. Bu omlet özenle yapilir. Bizim geleneklerde nasil guzel pilav yapmak bir beceri ise(gelinlik kızlar iyi pilav pişirirse o kız gelin alınırmış😏İşte bu İspanyol kızlarınin da tortilla patata yapmalarıda bizim pilav yapma geleneği gibidir. Allahtan bizim kız çok güzel yaptı da biz paçayı kurtardık. İşte enfes  torttilla de patata tarifi.


Malzemeler

3 orta boy patates
1 büyük soğan 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 yumurta
Tuz

Yapılışı

İnce dilimler halinde patatesler kesilir. Tavaya zeytinyağını koyup patatesleri içine atalım burada amaç patatesleri kızartmak değil sadece dışlarını yumuşatmak. Karıştırarak 1,2 dk çevirelim. Doğrayabildiğimiz  kadar küçük soğanları doğrayıp patateslerin üzerine koyalım karıştırıp tuzunu koyduktan sonra kapağını kapatıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Diğer tarafta 4 yumurtayı bir çatal yardımı ile iyice çırpalım. Pişen patates ve soğanları yumurtanın içine koyup karıştıralım. Sonra tavayı ısıtıp 3 kaşık yağ koyalım. Yumurta karışımını tavaya dökelim (tava 22 cm'lik bir tava) Altı pişince bir kapak yardımı ile ters yüz edelim, diğer tarafınida
pişirdikten sonra servis tabağına alalım. Eğer atıştırmalık olarak yiyeceksek küçük kareler halinde, yemek olarak yiyeceksek pizza dilimi şeklinde kesiliyormuş. Afiyet olsun.






Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yazin!