Pamuk ekmek





Bu ekmek tarifini CAFE FERNANDO'NUN kitabindan aldim.

Malzemeler

2 1/4 su bardagi (385 gr )ekmeklik un
3/4 tattle kasigi  (6 gr ) tuz
1 1/4 tatli kasigi (5 gr) instant kuru maya
70 gr tereyaği
2/3 su bardagi (160 gr) sut soguk
4 tatlı kasıgı (27 gr) uzum pekmezi
2 adet buyuk boy yumurta

Yapilisi

Unu, mayayi, tuzu bir kapta karistiralim. Tereyagini bir kapta eritelim uzerine sut ve pekmezi ilave edip tel cirpici ile karistiralim. Uzerine  yumurtalari ekleyip malzemeler iyice karisana kadar cirparak karistiralim. 
Islak malzemeleri kuru malzemelerin uzerine dokup spatulayla un parcaciklari yok olana kadar karistiralim. Sonra hamur yogurma ucuyla  hamur kenarlardan kurtulacak sekilde 5 dk orta hizda son 5 dakikada yuksek hizda 10 dk yogurun. Puruzsuz bir hamur elde edeceksiniz. Elle yogurmak isterseniz yogurma  suresini biraz uzun tutabilirsiniz. Sonra bir buyuk kabi tereyagiyla yaglayip hamuru bu kaba aktaralim ve hamuru cevirerek her  tarafini yaglayalim, strec flimle kapatip 1 saat oda sicakliginda bekletelim.
Tezgahi unlayip hamuru aktaralim, elimizi unlayip 12 esit parcaya ayiralim.  Her parcayi avucumuzun icinde yuvarlayip basirarak havasini alalim. Tekrar yuvarlayip birlesme yeri alta gelecek sekilde muffin kalibinin icine yerlestirin. Uzerine yaglanmis  bir strec flimle kapatalim ve 1saat boyunca yani kabarana kadar  bekleyelim.

Pisirmeden yarim saat once firini 200 derecede isitalim. Kalibi firinin ortasindaki telin uzerine yerlestirip 12, 14 dakika pisirin. Kalibi firindan alip 15 dakika beklettikten sonra tek tek cikarin. Afiyet olsun.




Yorumlar

  1. elinize sağlık , bu arada bloğumun 2. yaş günü çekilişime beklerim ♡ sayfanda duyurma imkanın olursa da çok mutlu olurum, sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!