Cool lime






Cool lime starbucksın soğuk içeceklerinden birisidir. Ben bu tarifi Refika’nın mutfağında gördüm ve yaptım. Gerçekten Starbucks’ daki gibi oldu. Burdan emeğinden dolayı Refika’ya teşekkür ederim.


Malzemeler

5 dal taze nane
2 yemek kaşığı şeker
1 limon
Varsa lime limon

Yapılışı

Naneleriin sert saplarını temizleyelim.Üzerine 2 yemek kasığı şeker koyalım, bir limonun dış kabuğu ( meyve soyacağı ile limonun sarı kısmını koyalım beyaz kısmı olmayacak dikkat edelim).  Üç malzemeyi elimizle iyice ovalım, adeta naneyle şekeri elimizle ezelim. Üzeine 500 ml su koyalım, 3 yemek kaşığı kadar taze limon suyu koyalım. Bir süzgeç yardımı ile süzelim. Buzları mutfak robotuyla veya sert bir şeyle vurarak inceltelim. Bardağın tamamını buzla dolduruyoruz.Üzerine hazırladığımız suyu koyalım lime varsa ince dilim bardağımıza koyalım . Afiyet olsun

Malzemeler

5 dal taze nane
2 yemek kaşığı şeker
1 limon
Varsa lime limon

Yapılışı

Naneleriin sert saplarını temizleyelim.Üzerine 2 yemek kasığı şeker koyalım, bir limonun dış kabuğu ( meyve soyacağı ile limonun sarı kısmını koyalım beyaz kısmı olmayacak dikkat edelim).  Üç malzemeyi elimizle iyice ovalım, adeta naneyle şekeri elimizle ezelim. Üzeine 500 ml su koyalım, 3 yemek kaşığı kadar taze limon suyu koyalım. Bir süzgeç yardımı ile süzelim. Buzları mutfak robotuyla veya sert bir şeyle vurarak inceltelim. Bardağın tamamını buzla dolduruyoruz.Üzerine hazırladığımız suyu koyalım lime varsa ince dilim bardağımıza koyalım.Afiyet  olsun.




Yorumlar