Unsuz glutensiz cikolatali kek






Malzemeler




4 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilmis)
200g bitter cikolata
1 bardak badem unu
200g tuzsuz tereyagi
Yarim cay kasigi tuz
1 bardak seker
2 kasik kakao


Yapılışı



Kucuk dogranmis cikolatayi borcam bir kaseye alin. Tereyagini kup kup kesin ve cikolataya ekleyin. Eger varsa mikrodalgada 15sn isitip karistirin ve homojen krema haline gelene kadar 15 sn lik isitmalarla tekrarlayin. Eger mikrodalganiz yoksa kasenizi icinde su kaynayan bir tencereye oturtarak benmari usulu eritebilirsiniz. Kasenizin kaynayan suya degmemesine dikkat edin. 

Cikolata ve tereyagi erirken derin bir kasede yumurta sarilarini yarim bardak sekerle cirpma teli kullanarak cirpin. Karisim acik sari olunca yavas yavas erimis cikolatayi karistirin. Uzerine badem unu ve tuzu ekleyin. Iyice karisinca bir kenara alip ayri bir kapta yumurta beyazlarini elektrikli mikserle cirpmaya baslayin. Yumurta beyazlari kopuklesmeye baslayinca yarim bardak sekeri ekleyin ve kopukler artip sertlesene kadar cirpin. 

Son asamada yumurta kopuklerini spatula ile cikolatali karisima yedirin. Yumurta beyazi kopuklerini sondurmemeye calisin. 

23 cmlik yuvarlak kelepceli kalibin yalnizca altini tereyagi ile yaglayin. Uzerine pisirme kagidi kesip yerlestirin.  180 derecelik firinda 45 dk pisirin. Pismesine yakin ustunun cokmesi normal. Firindan cikarip sogumasini bekleyin ve kucuk bir tel suzgecle uzerine kakao gezdirin. Afiyet olsun. 


Yorumlar