Şeftalili Frangipare Tart


 

Malzemeler

Tart için

125 gr badem unu

1 yumurta

20 gr un

1 çay kaşığı vanilya

2 yemek kaşığı buzlu su


Badem harcı için


2 yumurta

113 gr tereyağı

100 gr şeker

2 yumurta

1 çay kaşığıVanilya exstratı

125 gr badem unu

20 gr un

3 tane dilimlenmiş şeftali

Herhangi bir reçel


Yapılışı


Tart hamuru için un badem unu ve küp küp doğranmış soğuk tereyağı konur ve tereyağının erimesine izin vermeden karıştırılır. Yumurta ve iki kaşık su elde edilerek karıştırılır. Streç filme sarılarak 1 saat buzdolabında bekletilir. 

Badem kremasını hazırlamak için

Tereyağı bir kaba alınır, şekerle birlikte çırpılır. Tereyağı eriyince tek tek yumurtalar ilave edilip çırpılır. En son  badem unu ve normal un eklenip çırpılır, vanilya eklenir karıştırılır artık hazır.

Buzdolabına koyduğumuz tart hamurunu çıkarıp merdane ile kalıbın genişliğinde açalım, kalıbın içine yerleştirelim kenarlarını merdane yardımı ile düzeltelim.Ortasına çatalla delikler açalım( isterseniz içine yağlı bir kağıt açıp nohut veya fasulye koyup kabarmasını önleyebilirsiniz) önceden ısıttığımız 180 derecede ki fırında  20 dk pişirelim. Pişen tart tabanımızı alıp içine  evde olan herhangi bir reçelden sürelim. Sonra hazırladığımız badem kremasını içine dolduralım. En üstüne dilimlediğimiz şeftalileri resimde gördüğünüz gibi dizelim. Önceden ısıttığımız 180 derecede 30 dk pişirelim.Tartımızı fırından aldıktan sonra reçelimizi tüm tartın üstüne fırça yardımı ile sürelim. Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Yorumlar