Bebek Kurabiyeleri






Malzemeler

250 gr tereyagi
Yarim su bardagi pudra sekeri
Yarim bardak toz seker
2 yumurta
Bir paket vanilya, kabartma tozu
Alabildigi kadar un

Ustu icin

Yarim paket seker hamuru
mavi gida boyasi
Bal, firca

Yapilisi

Tereyagi ve sekerler cirpilir. Sekerler eriyince icine yumurtalar kirilir, tekrar cirpilir. Un elenip vanilya ve kabartma tozu eklenir.Toparlanincaya kadar karistirilir. Duz bir zemine alini, hamur toparlanincaya kadar yogrulur. Streclenip bir saat buzdolabinda bekletilir. Sonra alinip duz bir zeminde yarim santim kalinliginda acilir. Istedigimiz kaliplarla kesilir.(HAMURU COK INCE ACMAMAK LAZIM CUNKU UZERINI SEKER HAMURU ILE SUSLEYECEGIMIZ ICIN KIRILABILIR) Yagli kagit serdigimiz firin tepsisine sirayla dizilir. (eger cubuklu yapmak istersek cubugun ucunu yumurta akina batirip firina koymadan once cubuklari takmaliyiz) Onceden isitilmis 175, 180 derecede 10, 15 dakika pisirelim. Kurabiyelerimizi cikarip sogutalim.

Seker hamurunu alip istedigimiz rengi elde etmek icin gida boyasindan kurdanin ucu ile biraz koyalim. Avucumuzda hamurumuzu yumusatarak rengi yedirelim. Yapismasini onlemek icin nisastayla acalim. Asagi yukari 4 milim kalinlIginda acalim. Kurabiye kaliplari ile keselim. Kurabiyenin uzerine bal surup yapistiralim. Puanli badi icin de mavi seker hamurunu acalim,mercimek buyuklugunde beyaz toplar yapip actigimiz hamurun ustune rasgele dizelim sonra merdane ile ustunden gecip kalibimizla keselim, bal ile yapistiralim.

Ustundeki yatan bebek icin tasarlanmis kaliplar var kaliba hamuru koyup cikarip kurabiyenin ustune bu sefer su ile yapistiralim.
Ister posete koyup agiz kismini kurdale ile baglayabiliriz. Sepete veya benim yaptigimim  agac dallarina asabiliriz. Afiyet olsun.
Ben torunum icin yaptim, sizin bebekler icin siparis alabilirim.






















Yorumlar