Patates Pureli Torpil



Bunu yaparken eski gunler aklima geldi.Eski gunler derken ogretmen arkadaslarla yaptigimiz toplantilar geldi.Ben calisirken (simdi emekliyim) ayda bazen de 15 gunde bir toplanirdik, o zaman cocuklar kucuk elinden tutar hic bir toplantiyi kacirmazdik. Her donem zaman zaman pasta modasi cikar, herkes ayni pastayi yapar tarifini alir uygulardi. Bende o zamanlar torpiller icin metalden kaliplar yaptirmistim. O gunden sonra rafa kaldirmistim. Gecenlerde facebook da bloggerlarin yaptiklari torpillere raslayinca benim de torpil kaliplarim aklima geldi ve cikarttim yaptim ve icini degisik bir seyle doldurdum.
Bu pastanin bir adi da dondurmali pasta idi. Icini krema doldurur agiz kisminida antep fistigina batirirdik, dondurmaya benzedigi icinde dondurmali pasta derdik.
Ben dondurmali pasta degilde patates pureli torpil yaptim. Eger kalibiniz yoksa pisirme kagitlarinda kulah yapip uzerine sarabilirsiniz.

Malzemeler

6 tane milfoy hamuru
2 tane patates
Yarim demet maydanoz
1 fincan kasar
1 cay bardagi sut
1 tatli kasigi tereyag

Yapilisi

Milfoyleri yarim saat onceden buzluktan cikarip cozulmesini bekleyelim. Bu sirada patateslerimizi haslayalim. Cozulen milfoylerimizi 1 santim kalinliginda seritler halinde keselim. Dikdortgen milfoyler olursa daha iyi olur. Seridi elimize alip kalibin en altindan baslayarak seritler ust uste gelecek sekilde saralim, agiz kismina cok getirmeyelim. Yagli kagit serdigimiz tepsimize  (kalibi yaglamadik cunku milfoy yagli bir hamur oldugu icin) sirayla dizelim.Onceden isttigimiz 180 derecedeki firinda 10, 15 dk pisirelim. pistikten sonra sogumaya birakalim. Soguduktan sonra kalibi hafifce cevirerek cikaralim.
Haslanan patatesleri  patates ezeceginle ezelim( isterseniz rondoda cekebilirsiniz) ocagin uzerine alip sicakken tereyagini ilave edip hizlica karistiralim sonra sutunu ilave edip karistirmaya devam edelim. Kasari da ilave edip hizlica karistirdiktan sonra ocagin altini kapatalim. Pureyi sikma torbasina koyup torpillerin icini dolduralim. Dogradigimiz maydanozlara agiz kisimlarini batiralim. Servis tabagina dizelim. Afiyet olsun.

Not; Pisirdigimiz torpillerin icine istedigimiz her seyi doldurabiliriz. Kiyma, krema, pure, cikolata gibi her seyi koyabiliriz.




Bunlarda torpil kaliplari


Yorumlar

  1. Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bu aparatları nereden bulacağız ablacım?
    çok hoşşlar yaa...
    tatlı tuzlu her tarif şık olur bu sunum ile..:)
    elleriniz dert görmesin...
    gönülden sevgilerimle...:)

    (¯`v´¯)
    `·.¸.·´
    ¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
    (¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯`♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, ben yillar once yaptirmistim. Belki Eminonunde bulabilirsiniz.

      Sil
  3. Mısır çarşısı Tahta kale de kısmında pasta malzmesi satan yerlerde tanesi 2 TL satılıyor.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili bir tutam kekik
    Bir blogger arkadas Mısır çarşısı Tahta kale kısmında pasta malzmesi satan yerlerde tanesi 2 TLiradan satiliyormus. Istersen ordan satin alabilirsin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!