Ev yapimi Hamburger ve ekmegi



Malzemeler

500 gr koftelik kiyma
1 tane buyuk bir sogan
1 tatli kasigi tuz, karabiber
1 tatli kasigi kimyon

Ic malzemeleri

domates
kivircik
salatalik tursusu
ketcap
Hamburger ekmegi icin

2,5 su bardagi tam bugday unu
1 tatli kasigi kuru maya
2 tatli kasigi seker
1 adet yumurta
2 tatli kasigi yogurt
2 yemek kasigi zeytinyagi
Yarim su bardagi su
1 tatli kasigi tuz 
Aycicek cekirdegi

Yapilisi

Yogurma kabina aldigimiz koftelik kiymamizin icine sogani rendeleyelim.Tuz, karabiber, kimyonu koyup bir guzel yoguralim.Koftemizi buzdolabinda yarim saat dinlendirelim. Sonra cikarip ister elinizle buyuk yuvarlak hamburger ekmegi buyuklugunde, istersenizde hamburger kalibiyla kofteler yapalim. Hemen yapmayacaksaniz bir saklama kabina koyup derin dondurucuya koyabilirsiniz. Ister yanmaz tavada isterseniz de izgarada yapabilirsiniz.
Sira ekmeklerimizi yapmada unun ortasini acip maya, tuz, zeytinyagi, yogurt ve yumurtayi cirpip suyu da ekleyip yoguralim. Ustunu kapatip 15 dk bekletelim. Sonra istedigimiz buyuklukte hamurumuzu parcalara ayiralim. Elimizle yuvarlayarak ekmeklerimizi hazirlayalim.Tepsiye dizip tepsi mayasi icin 50 dakika bekletelim. Uzerine yumurta sarisi surup aycicek cekirdegi serpelim. 200 derecede 20 dakika pisirelim. Artik hamburger ekmeklerimiz hazir.
  Hazirlanan hamburger etlerimizi hazirlamak icin
Yuvarlak ekmeklerimizin icine kivirciklari koyalim. Ustune etimizi, dilimledigimiz domatesleri, salataliklarimizi ince ince kesip koyalim.En ustune ketcap sikalim.(isterseniz hardalda koyabilirsiniz. Icine koyacagimiz malzemeleri zevkinize gore degistirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu da hamburger kalibi


Yorumlar