Susamli Tuzlu Kurabiye



 Bu kurabiyenin ozelligi agizda yerken dagilmasi ve citir olmasi. Birde uzun sure saklanabilmesi. Yapin koyun kavanozlara cocuklariniz ve siz yiyin. Bu kurabiyeyi yaparsaniz disarda bir daha kurabiye almazsiniz sanirim.


Malzemeler

2 yumurta (aki icine)
1 paket margarin
Yarim cay bardagindan bir parmak fazla limon suyu
1 su bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar un(yaklasik 5 su bardak kadar)
Susam ve corek otu

Malzemeler

Oda sicakligindaki margarimizi elimizle eritelim, uzerine sivi  yagimizi, tuzu, sekeri koyup karistiralim. Limon suyumuzu ve kabartma tozunu ekleyelim. Sonra unumuzu yavas yavas koyarak yumusak bir hamur elde edelim. Yarim saat dinlendirelim.
Sizlere pratik bir acma yontemi soyleyecegim. Pisireceginiz tepsi buyuklugunde yagli bir kagit keselim. Yagli kagidin uzerinde tepsi buyuklugu kadar hamurumuzu acalim. Actigimiz kagittaki hamuru tepsimize yerlestirelim. Istedigimiz kaliplarlarla keselim, fazla hamurlari toplayalim.(boyle yapmamizin sebebi ise kestigimiz kurabiyelerimizi kaldirirken sekillerinin bozulmasi. Bu sayede yerinden kaldirmadan sekilleri bozulmadan pisirebiliriz)
Ayirdigimiz yumurtalari catalla cirpalim, kurabiyelerimizin yuzune surelim. Uzerlerine susam ve corek otu serpelim. Onceden isttigimiz 180 derecelik firinda ustleri kizarincaya kadar pisirelim. Cikarttiktan sonra sogutalim kurabiye kavanozlarina koyup en az 2 ay bozulmadan saklayalim. Afiyet olsun.

Yorumlar