Hindili Milfoy Kareleri



Hindi eti  kolesterol ve kalori degeri daha dusuk, protein degeri ise gayet yuksek bir ettir. Ozellikle beyaz et ve kırmızı et arasında ozelliklere sahiptir. Saglık açısından beyaz ete, lezzet acısından ise kırmızı ete yakındır
 Çocukların daha saglıklı gelişmesi için iyi bir protein kaynagı olduğu gibi, hastaların ve sporcuların diyetlerinde güvenilir biçimde kullanilir. En lezzetli yeri ise kalcasidir.
Bu milfoylu kareler hem  goze hem de damaga hitap etmektedir. Ayrica sunumu da hostur.

Malzemeler

250 gr hindi eti
1 tane sogan
2 tane yesil biber
Taze kekik 5, 6 dal
Kasar rendesi
tuz
Taze cekilmis karabiber
6 tane milfoy hamuru
1 yumurta sarisi

Yapilisi 

Milfoylerimizi buzluktan cikarip yumusamalari icin bekleyelim. Cozulen milfoy hamurlarindan 2 tanesini 1 cm kalinliginda seritler halinde keselim. Kestigimiz seritleri uzerine yumurta sarisi surdugumuz milfoylerin kenarlarina cepecevre yapistiralim. Diger 3 milfoyude hazirladiktan sonra yapistirdigimiz seritlerin uzerinede yumurta sarisini surup catalla veya kurdan yardimi ile ortalarina bir kac yerden delikler acalim(amacimiz ortalarinin fazla kabarmamasi). Sonra onceden 180 derecede isittigimiz firinimizda ustu kizarincaya kadar pisirelim.
Milfoylerimiz kizara dursun biz icini hazirlayalim. Teflon tavamizi iyice isittiktan sonra kusbasi dogradigimiz hindilerimizi koyup bir iki kez cevirdikten sonra piyazlik dogradigimiz sogani ve ince kiydigimiz bir dis sarimsagi atip soganlar karamelize oluncaya kadar kavuralim.Sonra dogradigimiz yesil biberleride atip kavurma islemine devam edelim.Tuzunu,  karabiberini atip karistiralim. isterseniz biraz kirmizi pul biber atabilirsiniz. En son taze kekikden bir tutam atip altini kapatalim. Zaten o taze kekigin verdigi koku ve lezzet bu yemegin can damaridir.
Firindan cikardigimiz milfoy karelerimizin ortasini parmagimizla bastiralim, etimizi koymak icin yer hazirlayalim. Etlerimizi karemizin ortasina yerlestirelim.Uzerine kasarimizi rendeleyelim. isteyen kasari rendeledikten sonra firina 1,2 dk koyabilir, ama ben kasarlari boyle diri diri seviyorum. Afiyet olsun

Yorumlar