Pratik Ev Lahmacun





Inanin disarda yedigimiz lahmacunlardan kat kat guzel, temiz hangi eti kullandigimizi biliyoruz, sebzelerin temizliginden eminiz. Bu lahmacunu evde yaptiktan sonra disarda lahmacun yemeyeceginizden o kadar eminim ki.


Malzemeler

300 gr orta yagli kiyma
1 adet buyuk sogan
3 dis sarimsak 
2 tane yesil biber
1 tane kirmizi biber
1 demet maydanoz
1 yemek kasigi dolu karisik salca
1 tane buyuk domates
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi kirmizi pul biber
7 tane kepekli veya normal lavas

Yapilisi

Ister sebzeleri  minik minik dograyarak istersenizde benim gibi robotun icine tek tek atarak lahmacunun icini hazirlayalim. Eger elde dogradiysaniz en son eti karistirip elinizle iyice karistirin ki butun tatlar birbirine karissin.
Simdi geldik ikinci kisma lavasimizi alacak sekilde yanmaz tavamizi ocaga koyup isitalim. Tavamiz isinirken tek tek lavaslarin uzerine hazirladigimiz icten koyup her tarafina yayalim. Tavamiza koyup ustunu kapakla kapatalim. Ocagin altini kisalim. 9, 10 dakikada lahmacunumuz hazir. Bir puf noktasi pisti mi deyip sik sik kapagi acmayalim. 6 dk sonra acip bir kontrol edebiliriz. Dikkat altini yakmayalim. Buyuk bir servis tabaginin altina kagit havlu acalim, pisirdiklerimizi koyup, uzerini temiz bir havluyla kapatalim. 1,2 dk dinlendikten sonra sicak sicak yiyelim. Yaninda bol yesillik, ayran bulundurmayi unutmayalim. Herkese afiyet olsun. Artan lahmacunlarimizi yine yanmaz tavada veya mikrodalga firinda isitarak afiyetle yiyebiliriz. Yada agzi kilitli bir torbada veya strecleyerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Tekrar isittiginizda ilk gunku kadar taze oldugunu goreceksiniz.




Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yazin!