Havuz Boregi



Bu boregi yillar once hep yapardim. Sonra yillar gecti (her boregin pastanin modasi olurdu. Herkes ayni boregi yapardi) Sonra bu boregi ben unuttum. Gecenlerde Melek'in programinda  Sahrap hanim yapti. O yapinca ben eski yillari hatirlayip bu boregi yaptim.
Bu boregi kucuk bir pizza gibi dusunebilirsiniz. Ortasina istediginiz malzemeyi koyabilirsiniz. Sucuk, salam, kavrulmus kiyma veya kusbasi koyabilirsiniz. Artik damak tadiniza gore.

Malzemeler

5 yufka
1 cay bardagi siviyag
200 gr peynir
1 yumurta 
Maydanoz
2 domates
2 carliston biber

Yapilisi

Yufkalari 4 esit parcaya bolelim. Her parcasina su ve siviyag ile hazirladigimiz harctan surelim ikiye katlayalim. Genis kenarindan baslayip sigara boregi gibi saralim ucundan 4 parmak kadar birakalim. Sardigimiz iki ucu yanyana getirip biraktigimiz ucu uzerine kapatip havuz seklini verelim. Yagli kagit serdigimiz tepsiye dizelim. 
Diger tarafta peyniri dogradigimiz maydanozu ve yumurtayi kirip karistiralim. Havuz seklini verdigimiz  boregimizin ortasina dolduralim. Domatesleri ve biberleri kesip birer dilim boregimizin ustune koyalim. Boreklerin kenarlarina yogurt surelim. 200 derecedeki onceden isitilmis firinda ustu kizarincaya kadar pisirelim. Servis tabagina alip sicak servis yapalim. Afiyet olsun
 

Yorumlar