Ispanak Yataginda Soya Soslu Somon




Malzemeler

3 dilim somon

somonun sosu icin

1 fincan  Kikkoman soya sosu
1 avuc dere otu
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi zeytinyagi

Ispanak yatagi icin

yarim kg ispanak
3 dis sarimsak
1 avuc cam fistigi veya yer fistigi
2 yemek kasigi zeytinyagi
2 cay kasigi muskat
Tuz, karabiber

Yapilisi

Derin bir kaba soya sosunu, ince kiyilmis dereotunu, ezilmis iki dis sarimsagi ve zeytinyagini koyup karistiralim. Sosun icerisine somonlari yatirip her tarafinin sosa bulanmasi icin ters yuz edelim. Ustunu strecleyip buzdolabinda bir saat dinlendirelim.
Somonumuz dinlenirken ispanaklarimizi yikayip fazla suyunu alalim. Tavamiza zeytinyagini koyup uzerine ince ince dogradigimiz sarimsaklari ilave edip bir iki cevirdikten sonra uzerine ispanaklarimizi iri parcalar halinde koyalim. Ispanaklarimizin solmasini bekleyelim. Pisen ispanaklarin uzerine muskatimizi, karabiberimizi ve cam fistigini koyup bir iki cevirdikten sonra altini kapatalim.
Dinlenen somonlarimizi her biri icin ayri yagli kagit acip icine bir parca somon ve sosundan koyduktan sonra bohca gibi yapip tepsiye dizelim. Diger parcalarinida ayni sekilde sardiktan sonra 200 derecede onceden isitilmis firinda 15 dk pisirelim. 
Hazirladigimiz ispanaklari servis tabagina yayalim, uzerine somonlarimizi yerlestirelim. Sicak servis edelim. Afiyet olsun. 

Yorumlar