Semiz otlu gözleme

 



Gözlemenin her türlüsü olur. Ispanaklı, peynirli,patatesli, benim yapacağımda semiz otlu hem de çok pratik ve sağlıklı. Harcını hazırla lavaşlar hazır koy yapıştır tavada pişir, bitti bu kadar.

Belki bloğuma ve Instagram sayfama bakanlar hep hafif basit yemekler yapıyor diye düşünebilirsiniz. Bu aşırı sıcaklarda ağır yağlı yemekler yerine benim tercihim hafif ve sağlıklı yemekler yemek. Bilmem sizler neler düşünürsünüz?

Malzemeler

1 demet semiz otu

6 tane lavaş

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet büyükçe bir soğan

Kırmızı toz biber

Tuz

Karabiber

3,4 kaşık yağ


Yapılışı


Soğanları yemeklik doğrayıp tavada bir kaşık yağla solduralım, kapya biberi de doğrayıp ilave edip karıştıralım. Semiz otunu yıkadıktan sonra doğrayıp  tavamıza ilave edelim, bu sırada baharatlarını atalım ve semizler  soluncaya kadar karıştıralım. (Fazla pişirmeyelim yoksa sulanır) biraz soğutalım. Aldığımız lavaştan bir tane alıp bir tarafına koyalım, diğer ucunu da üstüne kapatırken kenarlarına biraz su sürelim ve yapıştıralım. Hepsini hazırladıktan sonra tavamıza bir kaç kaşık yağ koyup kızdıralım. Sonra gözlemelerimizi koyup arkalı önlü pişirelim. Servis tabağına alıp ister ayranla isterseniz de çayla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yorumlar