Esra´nin dogum gunu pastasi



Bu pastayi kizim cok sevdigi arkadasi Esra'nin dogumgunu icin surpriz olarak yapmis. 5 yasindaki ogullari Kaan ile anlasarak Esra'ya surpriz yapmislar. Ben de burdan gec de olsa Esra'nin dogum gununu kutluyorum.

Pandispanya icin:

3 yumurta
3 türk kahvesi fincanı seker
3 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kaynar Su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Krema

2 paket krem santi
2 su bardagi sut
Limon aromasi
Sari gida boyasi

Ici icin:
Frambuaz ya da cilek

Pandispanya icin yumurta, seker, vanilya ve kaynar suyu karisim acik sari bir renk alip koyulasincaya kadar cirpin. Eger daha surgerimsi ve kabaran bir pandispanya isterseniz, bu asamada yalniz yumurtanin sarilarini cirpip, daha sonra kar haline getirdiginiz beyazlari kek hamuruna ekleyrek pandispanyaniniz hazirlayabilirsiniz. Benim vaktim olmadigi icin ayirarak yapmadim ama yine de cok guzel oldu diyebilirim. Ustune yag ve yogurdu ekleyip biraz daha cirpin. En son kabartma tozu ve ununu ekleyip cirpin. Karisimi bekletmeden yalnizca altini tereyag ile yagladiginiz kaliba dokun ve 180 dereceye isittiginiz firina verin. Ustu altin sarisi olunca ve kurdan temiz cikinca firindan cikarin. Kenarlarlarini bicak yardimiyla gevsetin ve tel ustunde sogumaya birakin.

Pandispanyayi bir gun onceden yaparsaniz katlara ayirmaniz daha kolay olur. Ben ikiye boldum. Biraz sutle islatip arasina meyvelerinizi dizin. 1 bardak soguk sutle hazirladiginiz krem santiyi cileklerin ustune yayin ve ikinci keki ustune koyun. Artan krem santi ile cok ince bir kat kaplayin ve buzdolabinda bir saat sogutun.

Ikinci krem santiyi 1 bardaktan biraz az sut ile cirpin ve sari gida boyasini ekleyin. Soguttugunuz pandispanyanizin ustune sari krem santinizi yayin. Ustune seker hamurundan kalipla kestiginiz dekoru cok bastirmadan yapistirin.

Afiyet olsun!





Yorumlar