Nihayet İstanbul'a Dondum




Gittiginiz yer ne kadar guzel olursa olsun, ozenle agirlansaniz bile insanin yurdu gibi evi gibisi yok. Bende bu duygularla evime döndum. Tam uc aydan sonra nihayet.
Londra cok guzel bir sehir, ulasimi ile insanlari ile tarihi dokusu ile gercekten cok guzel. İnsanları cok centilmen ve asil. Kitaplarin soyledıklerını bende onaylıyorum.

Guzel guzel dedik ama yasam sartlari biraz agır. Bır defa cok pahali bir sehir. Belki onlara gore pahali degildir, cunku paralari cok degerli, yani bizım paramizin 2,5 kati. Onlar 100 paunda cok sey alabiliyorlar. Ben bir sey alirken bizim paramizla kıyaslayinca bir kere degil bin kere dusunuyorum. Onun icin fazla alisveris yapmadim!

Burada sebze meyve cok pahali fakat cok guzel, diri ve tazeler. 6 tane minik domates bir posette 1,5 pound yani 3,750 Turk parası karsiligidir, oda indirimde olani. Ama bır sey var ki oda et kilogramı 5 pound yani bizim paramizla 12,5 lira. Etleride cok guzel lezzetli. İstedıgınız cesitte et bulabiliyorsunuz, ustelik ustlerinde de etin yag orani yaziyor ne guzel bir sey.. İnsallah yurdumuzda da et bu kadar ucuz olurda herkes İstedigi kadar et yİyebilir.

En cok sevindigim ve begendigim bir tarafi ise her seyin lightinın olmasi. Orada ben bulabiliyordum. Burada malesef bulmakta zorlaniyorum ve ustelik burada cok pahali. Hem yogurdun yagini al sonra o yogurdu iki kati fıatına sat, bilmem ne dusunerek yapıyorlar bir turlu anlamadım.

Diger bir yazimda İngiltere'nın yemek kulturu olmadigini soylemistim. Fakat yemek yemegi cok seviyorlar. Surekli dısarida yiyorlar. En cok yediklerinin basinda icleri cesitli malzemelerle donanmis sandvic var. Bunun yani sıra en cok gordugum Lubnan, Meksika ve Turk kebap ve donerleri. Orada o kadar cok Turk lokantasina ve marketine rasladimki anlatamam. Turkiye de satilan her seyi bu marketlerde bulabilıiyorsunuz.
Son olarakta burada yasamaniz icin iyi bır gelire sahip olmanız gerekiyor. Yada gezmege gideceksiniz bol parayla ihtiyaciginiz olabilir.
Bir dahaki sefer gittigimde daha degisik seylerı gozlemleyip, sizlere aktarmaya calisacagim. Hepiniz sevgiyle kalin.

Yorumlar