Elmali Kek




Bu elmali kek tarifini Cafe Fernando'dan aldim ve yaptim. Cok enfes oldu. Ben Cafe Fernando gibi uzun uzun anlatmadim kisaca anlattim.  Denemenizi tavsiye ederim. Bu keki kizim Gozde ile birlikte yaptik (daha cok kizimin emegi var)


Malzemeler

2 kg kirmizi elma
2 su bardagi un
2 cay kasigi kabartma tozu
Yarim cay kasigi karbonat
1/4 cay kasigi ince deniz tuzu
200 gr tereyagi (oda sicakliginda)
1,5 su bardagi toz seker
1 cay kasigi toz tarcin
1/4 cay kasigi yenibahar
4 adet buyuk boy yumurta (oda sicakliginda)
1,5 su bardagi elma puresi
Uzeri icin pudra sekeri

Yapilisi

Once elma pursesi icin 2 kg elmayi soyup dilimleyelim.Yagli kagit serdigimiz tepsiye koyup 180 derecede 1 saat pisirelim. Arda sirada bir spatula yardimi ile karistiralim. Firindan elmalari aldiktan sonra bir robotla pure haline getirelim. Pureleri tekrar tepsiye yayip 30 dk daha pisirelim.Purenin 1,5 su bardagi kadarini kullanacagiz.
Keki pisirecegimiz 24 cm kalibi yaglayip unlayalim. Diger tarafta unu, kabartma tozunu, karbonati koyup karistiralim. Tereyagini mikserle cirpalim , ustune tarcin ve yeni bahari koyup 3 dakika daha hizli cirpalim. Yumurtalari da teker teker kirip cirpmaya devam edelim.. Oda sicakligina gelmis olan elma puresini ekleyip 1 dakika cirpalim. Un karisimini ekleyip mikserin en dusuk ayarinda un  kaybolana dek bir kez daha cirpalim. Yogun bir kek hamuru elde edeceksiniz. Kek kalibina bosaltip, bir spatula ile uzerini duzeltip 175 derecedeki firinin orta katina koyup 45 derece pisirelim. Kurdan yardimi ile pisip pismedigini kontrol edelim. Pisen keki yarim saat sogumaya birakin. Soguyan kekinizin uzerine bir elek yardimi ile pudra sekeri serpin. Dilimleyip servis yapin . Afiyet olsun.






    Yorumlar