Makarna yapimi ( tagliatelle)




Malzemeler

 3 yumurta
100gr ispanak
1 bardak sut
4,5 bardak un
Tuz

Yapilisi

 Sutu ve yumurtayi yogurma kabina koyduktan elimizle yumurtayi dagitip karistiralim. Sonra unu yavas yavas koyup sert bir hamur yapalim. En son yikadigimiz rondadan cektigimiz ispanaklari ekleyip biraz daha yoguralim. Gerekirse biraz daha un koyalim, ele yapismayan cok sert bir  hamur olmali. Ben bunlari kitchen aid le (sanki evde bana yardim eden yardimcim var gibi yapiyorum) 
Sonra hamur acma  aparatini takip hamurlari 1 de 3 de ve 5 numarada  aciyorum. (Eger benim gibi acma ve kesme aparatiniz yoksa hamuru ince bir sekilde acip iyice unladiktan sonra actigimiz yufkayi 5,6 kez katlayip bicak yardimi ile yarim santim kalinliginda kesip saklama kosullarinin aynisini uygulayabiliriz.) Yaklasik boylari 30 cm kadar olacak. Tekrar taglitelli yapan aparatimizi takip kesme islemini yapalim. Elimizle kus yuvasina benzer sekli verip derin dondurucuya koyalim. Donduktan sonra buzdolabi posetlerine koyup derin dondurucumuza  ileri zamanlarda yapmak uzere kaldiralim.  Makarnamizi kaynamis tuzlu suya atip 5 dk kaynatip istedigimiz sosu yaptiktan sonra taze mis gibi  makarnanizi yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Makarnayi hemen yemeyecek saklayacaksaniz 2 sekilde yapabilirsiniz.

1. Tepsiye koyup derin dondurucuda 15 dakika tutalim. Sonra cikarip buzdolabi posetlerine koyup saklayalim.
2. Altina yagli kagit serdigimiz tepsiye koyup onceden isittigimiz 50 derecede 1 saat kadar firinlayalim. Sonra cikarip soguttuktan sonra posetlere koyup serin bir yerde saklayalim.

Yorumlar