Unsuz Browni



 Unsuz Brovni 

Malzemeler

1 yumurta
1 bardak badem ezmesi (surmelik)
1 tatli kasigi tarcin
1/2 tatli kasigi muskat rendesi
1 tatli kasigi karbonat
1 buyuk kabak
1 bardak damla cikolata

Yapilisi
Kabagin kabuklarini soyup cok ince rendeleyin. Gerekirse bicakla da cok ince dograyin. Malzemeletin hepsini bir karistirma kabina alip iyice karistirin. Onceden isitilmis 180 derece firinda 30-35dk. pisirin. Eger firininiz fanli ise 160 dereceye dusurmenizi tavsiye ederim. Unsuz olmasina ragmen cok guzel kekimsi bir kivami oluyor ve badem ezmesi cok guzel bir tat veriyor. Icinde kabak olmasi sakin gozunuzu korkutmasin, onun sayesinde cok nemli oluyor. Fotografta da gordugunuz gibi pisirmeden once rengi biraz acik gorunebilir fakat pistikten sonra bol cikolata goruntulu leziz bir brovniye donusuyor. 

Eger markette bulamazsaniz, badem ezmesini evde kendiniz de yapabilirsiniz. 1.5 bardak kavrulmus tuzsuz bademi rondodan gecirin. Arada icine 1 yemek kasigi aycicek yagi ve 2 yemek kasigi pudra sekeri ekleyin ve krema kivamina gelene kadar rondodan gecirmeye devam edin. 

Afiyet olsun!






 

Yorumlar

  1. Merhaba :) Ellerine sağlık harika tarifler var siteni inceledim. Akşama takibe alacağım işyerinde GFC yasaklı maalesef :( Benim bloğuma da beklerim.

    Sevgilerimle...

    http://blogkizsalseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!