Tam buğday unlu havuçlu kek




Bu tarifi Amerika'da oturan kızım gönderdi. Kızım da eşinin kuzeni Barış'tan almış. Tam buğday ununun faydalarından tam buğday unlu mafinde bahsetmiştim.

Malzemeler

2 su bardağı tam buğday unu
1,5 tatlı kaşığı karbonat
1,5 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı şeker
yarım çay kaşığı tuz
1/5 çay bardağı su
vanilya

Hazırlanışı

Un ve kuru malzemeleri bir kapta karıştıralım. Ayrı bir kapta havuçla cevizi karıştıralım. Başka bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım, yağı ekleyip karıştıralım. Sonra kuru malzemeleri ekleyip karıştıralım. En son havuç ve ceviz karışımını ekleyelim. Hamur karıştırma sonunda kuru olursa su ekleyelim.

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30, 40 dk pişirelim. Kürdan kontrolü yapalım. Temiz çıkınca fırından çıkaralım. Afiyet olsun.


Yorumlar

  1. Merhaba Nursen,
    Naile de Antep'li oldugunu okuyunca merak ettim sayfani.
    Ellerine saglik...
    Antep peyniri Almana'ya da gönderseniz ne iyi olurdu.:)
    Gerci yeni yeni ev de yapmaya basladim da cok sükür özledigim tada kavustum. Tek sorunum salamurasini tam olarak yapip peynirin sertlesmesini saglayamiyorum.

    Bana da beklerim hemsehrim.:)
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  2. meraba nursen hanım sayfanızı gerçekten begendim.çok özel tatları bizlere özenle sunduğunuz için teşekkür ederim.nursen hanım bende gıda üzerine karadeğirmende(su değirmeninde)tambuğday unu çavdar unu ve yulaf unu üretmekteyim.%100 dogal ve katkısız olarak ürettiğim unlarımı hijyenk ortamda paketleyip tüp türkiyeye kargo ile göndererek pazarlıyorum.sizden ricam ürettiğim bu unlardan sitenzdede bahsedebilirmisiniz.tel:05356782485.mail:halilayar16@hotmail.com.saygılarımla halil ayar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!