Tiramisu


Misafir davet ettik. Tatli olarak ne yapalim diye dusunurken kizimin aklina tiramisu geldi. Markete gittik eksik malzemeleri aldik. Amerika'daki marketler cok guzel, o kadar orijinal seyler var ki hayret dersiniz. Her seyin hazir yapilmisi var. Fazla uzatmadan en dogrusu size tiramisunun tarifini vereyim.

Malzemeler

38 tane kedi dili (kek kalibinizin buyuklugune gore)
2 corba kasigi seker
1 corba kasigi kakao
yarim bardak filtre cafe(nescafe de kullanilabilir)

Kremasi icin

4 su bardagi sut
1 yumurta
1 paket labne peyniri
3 kahve fincani un
3 kahve fincani seker


Yapilisi

Önce kremasini yapip sogumaya birakacagimiz icin once kremayi hazirlayalim. Unu, sutu, yumurtayi, sekeri bir kaba koyup iyice cirpalim. Atese koyup muhallebi kivaminda pisirelim. Sogumaya birakalim, soguyunca icine 1 paket labne peyniri koyup karistiralim.

Diger tarafta demledigimiz filtre (ben findiklisindan demliyorum) kahveden yarim bardak alip icine 2 corba kasigi seker koyalim ve biraz sogutalim. Kelepceli kek kalibinin kenar kisimlarina dik olarak bir sira kedi dillerini dizelim. Orta kismina kedi dillerini hazirladigimiz kahveye batirip yatay olarak dizelim. Uzerine bir kat krema koyalim. Tekrar uzerine bir kat daha dizelim. En ustune kremayi koyalim. Ustune tel suzgec yardimi ile kakaoyu eleyelim. Kedi dili biskuvilerinin yeterince yumusamasi icin buzdolabinda 8 saat bekletin yada bir gece onceden yapin. Afiyet olsun.


Yorumlar