Pratik manti






Malzemeler

Hamuru icin

3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz

Ic malzemesi

300 gr kiyma
1 adet orta boy sogan
Tuz
Karabiber

Sosu icin

2 diş sarımsak
1 kase suzme yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağ
kirmizibiber




Yapilisi


Unu derin bir kaba eleyip ortasını açalım, yumurtayi ,tuzuv e bir fincan suyu koyup yogurmaya baslayalim, suyu yavas yavas ilave edip sert bir hamur elde edelim. (çok yumuşak hamur güzel açılmaz) Hamurun üstüne bir bez kapatip 30 dakika kadar dinlendirelim. Diger tarafta mantının içi icin kiymayi birkaba koyalim. icine bir sogani rendeleyelim, isterseniz ince ince dograyabilirsiniz. Tuzunu ve karabiberini de ilave edip iyice yoguralim.
Hamuru 3 parçaya ayiralim, ve cok kalin olmamak uzere acalim. 1,5 veya 2.5 cm kalinliginda seritler keselim. Burada arkadasim Canan´in kolay yoldan manti yapmayi ogrettigi bir taktigi anlatacagim. Sonra kıymanızdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp kestigimiz seritlerin uzerine 1,5 cm arayla yerlestirelim. sonra manti kapatir gibi iki ucunu birlestirelim. Bu islemi bitirdikten sonra her manti arasini bicakla keselim.(asagidaki resimlerde daha iyi anlayabilirsiniz)













Diger tarafta bol suyu kaynatalim, suya biraz tuz atalim. Kaynayan suyun icine mantilari atalim.
Yaklaşık 15 dakika sonra süzelim.
Mantiyi tabaga alip uzerine hazirladigimiz sarimsakli yogurdu dokelim. 2 yemek kaşığı tereyağı eritip icine nane ve kirmizi biberi koyup mantimizin uzerine gezdirelim. Afiyet olsun.




Yorumlar

  1. Cok ilgincmis ,gercek mantiya gore daha pratik gorunuyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!