Kozlenmis Patlicanli Borek




Malzemeler

4 tane uzun patlican kozlenmis
3 tane domates
1 tane kuru sogan
1 tane yesil biber
1 tatli kasigi kirmizibiber
Tuz
5 tane yufka

Harci icin

1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi un

ustu icin

2 kasik yogurt
1 kasik siviyag
Corek otu

Yapilisi

Patlicanlar kozlenip, soyulur, ince ince kiyilir. Diger tarafta sogan dogranip tavada 2 kasik yag ile soldurulur. Domatesler soyulur, biberler dogranip beraber soganlarin uzerine konur ve 3,4 dakika pisirilir.Kozleyip kiydigimiz patlicanlari domateslerin uzerine koyalim. Tuzunu, biberini atip karistiralim.Ocagin altini kapatip sogumaya birakalim.
Yufkamizi yayalim, firca yardimi ile yagi yufkalarin uzerine surelim. Elimizle un serpelim, sonra yufkayi ikiye katlayalim, ayni islemi burada da uygulayalim. Yufkamizin yuvarlak tarafina harcimizi koyalim, sonra rulo yapalim. Altini yagladigimiz tepsinin ortasina yuvarlak sekilde saralim. Ayni islemi diger yufkalarada uygulayip,ortaya koydugumuz yufkanin etrafina saralim.Uzerine yogurtla siviyagi karistirip surelim. Corekotu serpip onceden isittigimiz 200 derecedeki firinda 40 dakika veya yuzu kizarincaya kadar pisirelim. Afiyet olsun.




Yorumlar

  1. Közlenmiş patlıcanla yapılan herşeye varım... Böreğini ilk defa görüyorum, çok leziz görünüyor, denemeliyim :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!