Eriste Yapimi





Malzemeler

1 kg un
5 adet yumurta
Yarim su bardagi su veya sut
Tuz

Yapilisi

Un cukur bir kaba elenir, ortasina 5 yumurta, tuz, su, koyup yogurulur ve sert bir hamur yapilir. Elde edilen hamur iki esit parcaya ayrilir ve 20 dakika bez altinda bekletilir.
Dinlenen hamur 6 esit paracaya bolunur. Her parca 2, 3 mm inceliginde acilir. Unlanmis bir mermerin veya acma tahtasinin uzerine koyup, acalim. Actigimiz hamuru 2 parmak kalinliginda seritler halinde kesip ustuste koyalim. Sonra ust uste koydugumuz seritleri 2, 3 mm kalinliginda enine keserek dograyalim..Temiz bir ortu uzerine sererek serin bir yerde kurutalim.
2. secenek ise unladigimiz tepsiye kestigimiz hamurlari koyarak 180 derecede 10 dakika firinlayalim. Soguduktan sonra bez torbalara veya kutulara koyup serin bir yerde saklayabiliriz. Kisin afiyetle yiyebiliriz. Afiyet olsun.

NOT:Eriste yapilacak unun icerisine 2, 3 kasik ince irmik konulursa eristemiz daha kaliteli olur.
Yaptigimiz eristeden corba ve yemek yapabiliriz.

Eristelerimizi ispanakli veya havuclu yapabiliriz. 250 gr ispanagi hasladiktan sonra suyunu suzelim, blenderde cekip hamurumuza katalim (ispanaklar su yerine gectigi icin ayrica su koymayalim. Ayni sekilde havucumuzuda hazirlayip hamurumuza katabiliriz.


Yorumlar