Domates konservesi






Domates konservesini gecen yil yayinlamistim. Bu yil tekrar yayinlamak istedim. Cunku tam konserve zamani, domatesler tam tadinda mevsimindeyken konserveyi yapmak istedim. Gecen yilla ayni fakat bu sefer domatesleri sicak suya atip bir iki dakika durduktan sonra domatesler catladi, cikarip soguk suya attim, hemen soyuldu. Bu usulde domatesleri ziyan etmemis olduk.







Soyduklarımı küçük küçük doğradım tencereye koydum, biberleride doğrayıp domateslerin üzerine koyup karıştırdım, ocağın üzerine koydum. Kaynamaya bıraktım. Bir miktar tuz koydum, karıştırdım.










Diğer tarafta bir tencerede su kaynattım, kapağı sağlam olan kavanozları (kavanoz kapaklarini her yil degistirmek lazim )teker teker kapağı ile birlikte sıcak suyun içine attım. Sıcak suyun içinden aldığım kavanoza domatesleri doldurdum, kapağınıda sıkıca kapatıp ters çevirdim. Sabaha kadar oyle durdu.Eğer akmamissa konservemiz olmuş demektir.
Konservelerimizi serin güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz.

Konservelerinizi makarna soslarında, çorbalarda, menemen yaparken, domates gerektiren yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Siz belki konserveye ne lüzüm var zaten her mevsim domates var diyeceksiniz. Ama bence her şeyi mevsiminde yemek lazım, yani domatesler hormonsuzken konserve yaparak onları gönül rahatlığı ile yiyebiliriz. Hele evde küçük çocuklar varsa onları hormonlu yiyeceklerden az da olsa korumuş oluruz.
Ben de torunum Alara geldiğinde ona çorba yapmak için bir kısmını saklayacağım. Bu yil bir torunum daha oldugu icin onun icinde 46 kg aldik gelinimle birlikte 45 kavanoz yaptik. Cocuklar kisin saglikli corbalar yesinler diye.
Güzel kış günlerinde yemek dileğiyle...





Yorumlar

  1. bende çok yaparım her yıl çok iyi oluyor geçen hafta denemek için domates ve biberleri pişirmeden doğradıktan sonra kavanoza doldurdum ağızlarını şıkıca kapatıncada su dolu tencerede pişirdim kavanozları
    bana bu haliyle daha güzel geldiler şimdiden 3kavanozu açtım bile sanki o anda doğranmış gibiler taze gibi birde ben içine acı biberleri doğramıştım acılı sos gibi oldu akşam pizza yaptım domates ve biber yerine yeni yaptıklarımdan gezdirdim üzerlerine şahane oldu
    aman nede çok yazdım
    bu yıl hepsini o şekilde yapmayı düşünüyorum bakalım
    rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip eylesin

    YanıtlaSil
  2. Merhaba nursen hn . Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Bu domatesleri bende yıllardır yaparım. eylül sonundan itibaren de mayıs ayına kadar hiç domates almam ) Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bunlar.. kisin domates bulunsa bile tatsiz tuzsuz oluyorlar, tam aksine insanin agzinin tadini bozuyorlar. Elinize saglik.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!