Soslu Et koftesi





 Herkes  annemin koftesi der, zaten adim basi annemin koftesi diye kofteler var. Benim kofte tarifim ise rahmetlik babamin yaptigi et kofteleri. Etini ozel alir, sonrada koftesini anneme hazirlatir (ama basinda durur), patatesleri ve kofteleri kendi kizartir, sosunu kendi yapar tepsiyle masanin ortasina koyardi. Bizim ailecek sevdigimiz en guzel yemekti. Herkes tabagina alir, fakat ekmegimizi o eksili sosa tepside batirir yerdik, bilseniz ne guzel bir lezzetti. ne guzel bir haz alirdik kofteleri yemekten. O gun 3 tane somun yerdik. Ekmegi sosa batirip yemekten cok doymus mutlu bir sekilde kalkardik. Bu kofteyi her yaptigimda babami rahmetle anarim. Bu gun kofteleri yaparken  tarifini sizlerle paylasmak istedim. Umarim sizde begenirsiniz.


Malzemeler

500 gr koftelik kiyma
3 ince dilim ekmek
Yarim demet maydanoz
1 yumurta
1 tane kuru sogan
Kimyon, tuz ,karabiber
3 tane buyuk patates
5 tane sivri yesil biber
2 tane kirmizi biber
Kizartmak icin siviyag

Sosu icin

1 kasik domates salcasi
1 kasik biber salcasi
1 tane limon suyu

Yapilisi


Ekmekleri islatalim. Kiymayi yogurma kabina koyalim ustune islattigimiz ekmeklerin suyunu sikip, kiymanin uzerine koyalim. Bir sogani rendeleyip, tuz, karabiber, kirmizi biber, kimyon  yumurta ve ince kiyilmis maydanozlari ilave edip yoguralim. Buzdolabina dinlenmeye birakalim. Patateslerimizi soyup ince  halka seklinde dograyalim. 
Sivi yagimizi iyice kizdirdiktan sonra patateslerimizi atip kizartalim. Duz bir tepsiye cikaralim. sonra kofteleri cikarip elimizle sekil verdikten sonra onlarida kizartalim. Patateslerin uzerine dizelim. Ayni sekilde biberleride kizartip en ustune yerlestirelim.
Diger tarafta 2 su bardagi suyu sos tavamiza bosaltalim. Salcalari ve limonu ilave edip koyulasincaya kadar kaynatalim. Pisen sosumuzu koftelerin uzerine dokelim. Ister ocagin ustunde isterseniz de firinda 5 dk sosun icine cekmesi icin pisirelim. Afiyet olsun.


Yorumlar