Tişört Üzerine Baskı


Amerika'dan gelirken kızım bana baskı kağıdı verdi. Bununla bilgisayardan istediğin bir resmi tişortüne basabilirsin dedi, ne zamandır duruyordu. Ben de çıkardım denemek istedim, ortaya harika bir tişört çıktı.


Nasıl yapıldığını anlatayım, internetten istediğiniz bir resmi seçiyorsunuz (ben kelebek resmi seçtim, giysilerde bu yıl çok moda) özel baskı kağıdını yazıcıya yerleştiriyorsunuz, resmi çıkarıyorsunuz.


İkinci aşamada tişörtünüzü ütülüyorsunuz (kırışık olmaması lazım). Resmin kenarlarını oyuyorsunuz, resimli yüzü tişörte gelecek şekilde yerleştiriyorsunuz. Buharsız ütüyle, sert bir zeminde önce yavaş sonra hızlı bir şekilde 5 dk ütülüyoruz.


Biraz resmin soğumasını bekliyoruz, sonra resmin üzerindeki kağıdı soyuyoruz. Arkasından ütülüyoruz. İster elde ister makinede yıkayın resim hiç bir şekilde çıkmıyor.



İstediğiniz resmi seçip masa örtülerinde, peçetelerde, perdelerinizde kullanabilirsiniz. Ben Amerikadan getirdim, ama burda bilgisayar marketlerinde tişört transfer baski kağıdı olarak bulunuyor.


Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yazin!