Cappuccino Cheesecake



Cok sevdigim pastalar arasinda cheesecake gelir. Her ama her cesidini severim. Bu gun size kizimin Amerika'dan tarifini gonderdigi cappuccinolu cheesecakeki yayinliyorum. Umarim yapar ve begenirsiniz.


Malzemeler

Taban
1 paket burcak biskuvi (un haline getirilmis)
60 gr. tereyag

Cheesecake

3 yemek kasigi hazir cappuccino tozu
1 yemek kasigi kakao
800 g labne peyniri
125 g seker
4 yemek kasigi limon suyu
5 yemek kasigi irmik
4 yumurta
1 paket vanilya sekeri


Yapilisi

Un haline getirilmis biskuviyi erimis tereyagi ile karistirin ve hafifce yagladiginiz kelepceli kalibin altina yayin Elinizle iyice bastirip ust malzemesini hazirlayana kadar buzdolabina kaldirin.

Hazir cappuccino tozu 5 yemek kasigi sicak suda eritilir, karisim ikiye ayrilip yarisina kakao eklenir ve ilimaya birakilir. Oda sicakligina getirilmis labne peyniri seker, vanilya ve limon suyu ile cirpilir. Karisim puruzsuz hale gelince irmik eklenir ve yumurtalar teker teker eklenerek cirpilir.

Fotografta gorundugu gibi uc renkli yapmak icin cheesekek karisiminin ucte birini tabanin ustune yayin. Geri kalanini ikiye bolup ilk parcayi yalnizca kahve karisimiyla, ikinci parcayi da kakaolu kahve karisimi ile cirpip sirayla kaliba bosaltin. Isterseniz yalnizca iki renk de yapabilirsiniz.

Kekin catlamamasi ve firindan cikardiktan sonra cokmemesi icin banyoda pisirdim cheesekeki. Once kek kalibinin altini aluminyum folyo ile kaplayalim. (26 cmlik kelepceli kalip) Sonra kalibimizi alabilecek buyuklukte ve kenarlari yuksek bir tepsiye yerlestirelim. Kalibin yarisina gelecek sekilde kaynar su dolduralim. Bu sekilde 150 derecede 1.5 saat pisirelim. Ortasi daha pismemis gorunebilir ama soguyunca tum cheesekek sertlesir. Soguduktan sonra bir gece buzdolabinda bekletip ertesi gun yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar