Fajita




Fajita birMeksika ve Teksas yemegidir. Tortillalara sarilarak yenir (yani Turk´lerin durum dedigi sekilde sarilir) Ama siz ince lavaslara sararak da yiyebilirsiniz. Fajita dana etinden yapilmaktadir. Simdilerde tavuklada yapilmaktadir (bende tavukla yaptim)
Malzemeler

1/2 kg. parca et, kucuk parmak kalinliginda ve boyunda dogranmis
Yesil dolmalik biber
Kirmizi dolmalik biber
1 buyuk sogan

Marine sosu:
1 yesil limonun suyu
2 yemek kasigi zeytinyagi
2 dis sarmisak- kucuk dogranmis
1/2 cay kasigi kimyon
1 tane kucuk yesil aci biber (jalapeno) ya da 1 yemek kasigi tabasco
gibi aci biber sosu
1 avuc taze kisnis, dogranmis

avakado sosu

1 adet avokado
1/2 limonun suyu
2 diş sarmısak
1 adet orta boy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


Yapilisi

Marine malzemelerini karistirin. Etleri bu marineye iyice bulayipbuzdolabina kaldirin ve 8 saat bekletin.Tavanizi (tercihen dokmedemir veya vog tavasi) iyice isitin, ve bir cay kasigi zeytinyagi ekleyin. Etleri ekleyip istediginiz ayarda pisirin. Pisince atesten alin ve 5 dk. bekletin.
Ayni tavaya (yikamadan) biraz daha zeytinyagi ekleyip biberleri ve soganlari ekleyin. Karistirarak 5 dk. pisirin.
Fajitalar tortilla, rendelenmis kasar, ince dogranmis atom marul, suzme yogurt ve avakado sosu ile servis yapilir. Et tortillalari icine, pismis sebzeler, sos, ve peynirle sarilir afiyetle yenir.

Avokado Sosu (Guacamole) yapmak için

Olgunlasmis iki adet avakadoyu ortadan ikiye kesin, cekirdegini cikarip kasikla avokadonun icini cikarin ve catalla ezin. Uzerine yarim limonun suyu gezdirin. Ince kıyılmış soğan ve sarmısak ekleyin. Tam servis yapmadan once kup kup dogranmis domatesi ekleyin. Istege gore kiyilmis aci biber veya aci sos ekleyerek servis yapin. Fajitanin yani sira misir cipsinin de yaninda cok guzel oluyor.

Yorumlar