Kisa hazirlik (taze fasulyenin hazirlanisi )



Kisin hormonsuz , daha saglikli sebzeleri yemek sagligimiz acisindan onemlidir. Doktorlarimiz ve buyuklerimiz, her sebze ve meyveyi zamaninda yani mevsiminde yemek lazimdir der.
Bende mevsiminde aldigim taze fasulyeleri kisin yemek icin hazirladim . Belki sizde kisa hazirlik yapmak istersiniz diye nasil yaptigimi anlatacagim. Ben her pazara veya markete gittigimde 1 veya 2 kg alip, derin dondurucuya koymak icin hazirliyorum.

Malzemeler

1 kg taze fasulye
6 tane olgun domates
2 tane biber(sivri veya carliston)
1 yemek kasigi karisik salca (istege bagli)
4 yemek kasigi zeytinyagi

Yapilisi
Yagi tencereye koyalim, biraz isininca salcamizi koyalim.Sonra ayikladigimiz yikadigimiz sonrada dogradigimiz fasulyeleri yagin uzerine atip biraz solduralim. Sonra da kabuklarini soyup dogradigimiz domates ve biberleri fasulyelerin uzerine koyup 15 dakika kavuralim. Altini kapatip sogumaya birakalim. Iyice soguduktan sonra agzi kilitli buzdolabi posetlerine dolduralim. Her zaman pisirebilecegimiz kadarini posetlere doldurmaliyiz. Posetlerin agizlarini kilitlerken elimizle bastirip havasini almaliyiz. Artik kisin yemek icin hazir. Afiyet olsun.






NOT: Fasulyeleri soldurmadan da koyabiliriz, fakat pisirmesi biraz zor oluyor. Soldurup hazirladigimiz fasulyeler cok cabuk pisiyor. Hem de pisirmesi cok pratik. Pisirirkende fasulyeleri cozdurmeden, buzlu olarak pisirmeliyiz.


Yorumlar

  1. This infο is inνaluаble. When can I find out morе?



    my ωeb blog: http://hcgdiet.Name
    My site - hcg diet blog

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!