Patlicanli kofte






Bloglari gezerken Yemek Vakti Aylinin blogunda patlicanli kofteleri gorunce benimde aklima bu yemek geldi. Bazi yonleri benzemese bile icindekiler ayni, biraz yapilis sekli degisik. Bilmem benim yaptigim yemegi begenecekmisiniz? Aylin´nin de ellerine saglik.

Malzemeler

2 adet iri bostan patlıcanı
500 gram kıyma
3 ince dilim ekmek( islatilmis)
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı karabiber,tuz
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet iri domates
10 adetsivri biber
1 yemek kasigi karisik salca (arzuya bagli)
Yarim cay bardagi sicak su

Yapilisi

Patlıcanlarımızın kabuklarını pijamalı soyup ve yarım cm kalınlığında daireler keselim. Acisini almasi icin tuzlu suda bekletelim. Teflon tavada, 3 yemek kasigi yagda kızartalım.( saglikli olmasi icin )
Köfte için, islattigimiz ekmek ici , kiyma, rendeledigimiz sogani, kimyonu, tuzu, karabiberi katip iyice yoguralim. Yassı yuvarlak köfteler yapalım.
Borcamimizin altına patlıcanlarımızı dizelim. Üzerine köfteleri dizelim. Sosu icin domateslerimizi rendeleyelim. Tavamiza yagi koyalim, 2 dis sarimsagi koyup biraz eriyince tekrar cikaralim. Biberlerimizi , rendeledigimiz domatesleri ve bir yemek kasigi salcamizi koyup yarim cay bardagi sicak su koyup cok az pisirelim. Sonra sosumuzu koftelerin uzerine dokelim. En ustune sivri biberi dizelim. Sonra 200 dereceye ayarladigimiz firinda yemegimizin ustune folyo kapatarak 30 dk pisirelim. Sonra folyoyu cikartip 20 dk daha pisirelim. Firindan cikan yemegi sicak sicak servis yapalim. Istenirse yanina pilav yapilabilir. Afiyet olsun.








Yorumlar

  1. Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. patlıcan ve köfte harika ikili, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Hem patlicani hem de kofteyi cok severim. Ben de deneyecegim bu tarifi. Elinize saglik.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!