Imam bayildi




Bu gunlerde ben patlican yemeklerini arka arkaya yapmaya basladim. Patlicani mi cok sevdigimden patlicanin bitiyor olmasindan mi bilmem. Kizim imam bayildiyi cok sever, yemek olarak ne yapayim derken, hafif bir sebze yemegi olmasindan dolayi ben de imam bayildiyi tercih ettim. Oglum ve gelinim de vardi hep beraber yedik (oglum yemedi cunku sevmiyor).


Malzemeler


8 adet patlıcan (küçük olanlarından)
2 adet kuru soğan
2 adet taze sivri biber
4 adet domates
3 adet sarmısak
1 avuç taze nane
1 avuç maydanoz
sıvı yağ (zeytinyağı)
tuz
3 adet kesme şeker
1 limon suyu (istege bagli az veya cok konulabilir)

Yapilisi

Patlıcanların kabuklarını pijamali olarak soyalim. Sapinin yesil olan kenarlarini temizliyelim, sapi kalsin. Patlıcanların acisinin cikmasi icin tuzlu suya bastiralim. Yikayip, kağıt havluyla kurulayalim. Patlıcanları bir firin tepsisine dizelim. Patlicanlarin uzerine fircayla sivi yag surelim. Fırına koyup 200 derecede yumusayincaya kadar kizartalim.






Diger tarafta soğanları dograyalim ve 3 yemek kaşığı zeytinyağıyla beraber kavuralim, biberleri kucuk dograyip kavurmaya devam edelim. Domatesin kabuklarını soyup, küçük kucuk dograyalim. Sarmısakları ve domatesleri ilave edip pisirelim. Tuzu ve şekerini koyalim. Maydanozu ve naneleri dograyip ekleyelim. Patlıcanları ortalarıni bir kasik yardimi ile acalim .(karniyarik gibi) İçine hazirladigimiz karisimi dolduralim.. Üzerine 2 kasik zeytinyağı ile yarim limon suyu ve 1 cay bardagi suyu gezdirelim. Tekrar firina koyup, 45 dakika kadar pişirin. Biraz soguyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar