Ugur bocekli kanepeler


Bloglari gezerken yemek senligi blogunda cok guzel ugur bocekli kanepeler gordum , cok begendim, bende misafirlerime yapmaya karar verdim. Hulya hanimin ellerine saglik. Tam onun yaptigi gibi olmasada yine de guzel oldu.


Malzemeler:


Eti Form Çörekotlu Kraker (Eti Tadında )
Labne peyniri
Cherry domates
Maydanoz
Siyah zeytin
Çörek otu

Yapılışı


Krakerlerin üzerine ince bir tabaka labne peyniri sürelim Üzerlerine birer yaprak maydanoz koyalim. Uğur böceklerini yapmak icin için cherry domatesi ikiye keselim düz kenarını kesme tahtasına yatırıp tekrar ikiye keselim, fakat dilimlere ayırmayalim. Kanatrlarının oluşması için… domateslari krakerin üzerine koyalim. Siyah zeytinin çekirdeğini çıkarıp dörde bölelim ve bir parçayı cherry domatesin baş tarafına koyup kafayı oluşturalim.Kürdan yardımıyla kanatların üzerinde 2-3 noktaya bal sürün ve çörek otu tanesi yapıştıralim. Afiyet olsun.
Kokteyl ve cay partilerimizde yapip ikram edebiliriz.

Not: Kanepeleri ikram saatine yakin bir saatte hazirlayin, cok onceden hazirlarsaniz domatesin suyu ve peynir krakerleri islatip yumusatiyor.




Yorumlar

  1. Nursen hanım, nursen ablacığım sitenizdeki herşey birbirinden güzel...Her sayfadaki yiyeceklerin birbirinden lezzetli olduğu resimlerden bile anlaşılıyor. Ellerinize sağlık.Güzel günlerde görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!