Kabakli borek



Kizim bu kabakli boregi Cafe Fernando´da gormus. Ona da arkadasi Vera yapmis. Anne yapalim dedi, evde yufka olmadigini soyledim, bu yufkasiz borek degince, hemen tarifi buldum okuyunca gercekten yufkasiz ve basit bir borek oldugunu gordum . Hemen yaptim gercekten harika , yapilmasi kolay nefis bir borek oldu. Hepinize tavsiye ederim.


Malzemeler

1 kilogram (3 adet büyük boy) kabak
325 gram beyaz peynir
150 gram ekmek
1 ufak demet dereotu
1 adet yumurta
Karabiber
100 gram
Kasar (veya dil) peyniri

Yapılışı


Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtmaya başlayın. Kabakları yıkayıp kabuklarını soyun. Rendeleyip bir süzgecden,ellerinizle sıkarak suyunu mümkün olduğu kadar fazla suyunu süzün ve fırına dayanıklı 25cm büyüklüğünde (veya benzer büyüklükte) bir kaba aktarın. Ekmeği ıslatıp ellerinizle sıkarak fazla suyunu süzün ve ufalayıp kabaklara ekleyin. Üzerine ufak bir demet dereotunu ince ince kıyın.
Beyaz peyniri elinizle ufak parçalara bölüp karışıma ekleyin. Üzerine bir adet yumurta kırın, karabiber serpin . Bir çatal yardımıyla beyaz peynir ve ekmeği iyice ezmeye özen göstererek bütün malzemeleri karıştırın.Üzerini çok fazla bastırmadan düzleyin, ince rendelenmiş Kasar (veya dil) peynirini (ben kasar serptim) serpin.
Onceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirmeye başlayın. Yarım saatin sonunda kontrol edin, eğer ustune serptiğiniz peynir çok çabuk renk alıp yanmaya yüz tuttuysa bu sürenin sonunda ustune fırın kabını tamamen örtecek büyüklükte bir alüminyum folyo serip 15 dakika daha pişirmeye devam edin (toplam pişirme süresi 45 dakika).
Fırından alın, 10 dakika beklettikten sonra, sıcakken servis yapın. Afiyet olsun.

Dondurmak isterseniz streç filmle hava almayacak şekilde iki kat sarıp buzlukta bir ay kadar bekletebilirsiniz. Pişirmeden önce çözülmesini beklemenize gerek yok, sadece pişirme süresine göz kararı ek yapmanız (5-10 dakika arası) gerekecektir.







Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yazin!