Sekerli kurabiyeler





Butun pazar gunumu yeni ogrendigim kurabiye ve borek yaparak gecirdim. Cok yoruldum fakat yorulduguma degdi.
Kizimdan bir kurabiye makinasi, krema torbasi, kitchenaid mutfak robotu, bir bana bir arkadasima istemistim. Kurabiye makinasi , krema torbalari geldi fakat bizim kitchenaidler gelmedi. Her paket 13 kg oldugundan ve benim gelinimin esyasi bavul sinirini astigindan tekrar kizimin evine New Jerseye donmek zorunda kaldilar. Yani robotlarimiza kavusamadik.
Benim kurabiye makinasi cok guzel, kullanisli bir alet . Hamurunu yoguruyorsun makinaya dolduruyorsun tik tik basiyorsun pat pat kurabiyeler dokuluyor. 1tik da kucuk kurabiye, ikinci tik da biraz daha buyuk kurabiyeler oluyor. Hemde 12 farkli model. Ben bu isi sevdim, vallahi cok zevkli.
Ama bu makinanin daha basit versiyonu yillar once bende vardi. Ben elektronik olsun olmasin yeni cikan her seye karsi merakim var ve benim evde hemen gorebilirsiniz.







Simdi sira bu kurabiyelerin tarifine. Bu tarifi kutunu uzerinde yazilan (ingilizce) tariften aldim. Biraz cat pat ben tercume ettim ondan sonrasini Gozde´ye tercume ettirdim. Tarifte olculer kap olcusune gore verilmisti, ben onlari bardak olcusune cevirdim ( herkeste kap olculeri olmayabilir)

Malzemeler

250 gr tereyagi veya margarin
1 bardaktan bir parmak fazla seker
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
Yarim bardak kakao
2 yumurta
2,5 bardak un

Yapilisi

Yagi ve sekeri iyice karistiralim, seker icnde erisin. Sonra yumurtayi birer birer kirip sekere yedirelim. Kuru malzemeleri bir kaba eleyelim. Eledigimiz unu yavas yavas katarak yoguralim. Az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Makinadan kurabiyelerin cikmasi icin cok kati olmamasi gerekir. Sonra ben hamuru ikiye ayirdim bir diger yarisina kakao koydum. Makinaya koyarken ikisni rulo yaptim koydum cok guzel iki renkli kurabiyeler cikti. Tepsiye yanyana gelecek sekilde kurabiyeleri bastim (tepsi yaglanmayacak ve yagli kagit serilmeyecek) Onceden 190 derecede isitilmis firinda 12 dakaka pisirdim, biraz soguduktan sonra servis tabagina aldim. Afiyet olsun.

Kurabiye makinasi olmayanlar kurabiye kaliplari ile kesip pisirebilirler.



Bu pismis hali




Bu da firina girmeden onceki hali






Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık gerçekten çok güzel gözüküyor kurabiyeleriniz.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. nurşrncim süper olmuşlarrr o makinadan istiyorumm bendeeee tadınada bakalımmm ellerine saglıkk canan deste

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!