Kabakli Tart

Taslak olarak Kaydet
Malzemeler

Hamuru icin


1 1/4 bardak un
1/4 cay kasigi tuz
8 yemek kasigi tereyag parcalara bolunup sogutulmus.
1/4 bardak suzulmus yogurt
2 cay kasigi limon suyu
1/4 bardak buzlu su
Peynirli harc:

2 kabak
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 dis sarmisak
1/2 kap rikotta ya da tuzsuz lor
1/2 bardak sert peynir, eski kasar
1/4 kap kasar
1 yemek kasigi taze feslegen yapragi

Kabaklari ince ince kesin, biraz tuz atip pecetenin uzerinde suyunu alin. Sarmisaklari kucuk kucuk dograyin ve zeytinyagina karisitirin.
Diger yanda iyice sogutulmus tereyagini kucuk parcalara bolup un ve tuzla mutfak robotoundan gecirin. Tereyag parcalarinin bezelye buyuklugunde kalmasi gerekiyor, cok kucuk cekmemeye ozen gosterin. Baska bir tarafta yogurt, limon suyu ve buzlu suyu karistirip mutfak robotunda bir kac kac kez gecirin, Hamurun tamamen topalanmasina izin vermeden tezgaha alin ve elinizle soyle bir toplayip strec filme sarin. Hamuru en az yarim saat buzdolabinda bekletin.
Hamuru cikardiktan sonra 30 cm capinda acin ve yagli kagidin uzerine alin. Icine peynir karisimini yayin ve usutune kabaklari dizin. Ustune sarmisakli zeytinyagini gezdirdikten sonra kenarlarini fotograftaki gibi katlayin. Biraz tuz ve karabiber ekleyin. Kenarlarina yumurta surun. 200 dereceye isitilmis firinda 30-40 dk. arasi kenarlar iyi kizarana kadar pisirin. Pistiginde hamurun milfoy hamuruna ne kadar benzedigini gorup benim ve misafirlerim gibi sasiracaksiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar