Balkabakli kek (Pumpkin loaf)


Bu kek Starbucks'in unlu pumpkin loaf denilen balkabakli kekinin tarifi. Bol baharatli ve kis aylarinda kahve ya da cayla icinizi isitacak bir kek. Soguklar ve kabaklar bitmeden denemenizi oneririm.

Kizim bu tarifi bir cok degisik tarif deneyerek bulmus. Fotograftaki kekler de gelinim tarafindan yapildi. Icine ceviz de eklemisti, tadina doyamadik.





Malzemeler


3 yumurta
1 bardak kahverengi seker
1 bardak misirozu yagi
1+3/4 bardak pismis balkabagi
1 bardak tam bugday unu
1 1/2 bardak beyaz un
2 cay kasigi cekilmis karanfil (cok guclu bir tat veriyor, istersenin 1 ya da 1,5 cay klasigi kullanin)
4 cay kasigi tarcin
2 cay kasigi cekilmis hint cevizi
1 cay kasigi karbonat
1/2 cay kasigi kabartma tozu
1/2 cay kasigi tuz

Yapilisi

Balkabaginizi balkabagi ve patates corbasi tarifinde verdigim usule gore pisirin, sogutun, olcun ve bir kenara alin.

Sekeri cirpma kabiniza koyun ve ustune yagi ekleyin, seker biraz eriyinceye kadar cirpin. Uzerine firinda pisirdiginiz balkabagini ekleyin ve cirpmaya devam edin. Pistikten sonra zaten balkabagi pure gibi oluyor. Balkabaklarini da iyice yedirdikten sonra birer birer yumurtalari ekleyin ve iyice cirpin. Daha sonra ayri bir yerde elediginiz kuru malzemeleri icince karistirin. Iki tane ekmek kalibini yaglayin, bu borcam ya da aluminyum folyo bir kalip olabilir. 180 derecede iyice isitilmis firinda 35-45 dk. arasinda pisiyor, ama gozunuz 30 dk.dan sonra ustunde olsun.

Isterseniz muffin kalibinda da yapabilirsiniz. Muffin kalibinda 25 dk.da pisiyor. Buzlukta dondurup sonra aksamdan alt kata indirip sabaha kadar yavas yavas cozerseniz taptaze oluyorlar.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Nursen Hanım gelininizin ellerine emeklerine sağlık çok güzel bir tarif doğrusu.. yazdım bunu da defterme umarım aynı lezzeti yakalayabilirim..

    YanıtlaSil
  2. gelininzin ellerine sağlık harika bir kek olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor. Gelininizin ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!