Macaron






Malzemeler

250 gr toz badem
250 gr pudra sekeri
240 gr toz seker
110 ml su
160 gr yumurta aki

Ganaj malzemeleri

200 ml krema
200 gr kuvertur (milka beyaz cikolata olabilir)

Yapilisi

Badem ve pudra sekeri elenir.Bir kapta yogurmadan karistirilir. Seker ve su bir cezveye alinir 118 derecede kaynatilir.Yumurta aklari mikserle iyice cirpilir. Icerisine kaynatilan serbet damla damla akitarak cirpmaya devam edilir. 7, 8 dk sicakla soguk arasi olana kadar cirpilir. Harmanlanan pudra sekeri ve badem iki kaba ayrilir. Cirpilan karisimdan 80 gr eklenir, istenilen renkte gida boyasi eklenir ve elle iyice karistirilir.Sonra tum malzemeler yavasca karistirilir.Krema torbasina ince uc takilir, hamur torbaya alinir. Tepsiye yagli kagit serildikten sonra mereng tepsiye yuvarlaklar halinde sikilir. Mermer tezgaha sertce vurularak hamur duzlesene kadar vurmaya devam edilir.( icindeki hava kabarcigi cikana kadar)




125, 130 derecedeki sicak firina atilir ve 20, 25 dakika pisirilir.( ev firinlarinda 120 derece)
Ganaj yapimi icin krema tencereye alinir. Kaynamaya baslayinca ocaktan alinir. Icerisine kucuk parcalara ayrilan cikolatalar atilir ve eriyinceye kadar karistirilir.
Ganaj tamamen soguduktan sonra icerisine macaron icin kullanilan gida boyasindan bir miktar alinir ve mikserle iyice cirpilir.
Soguyan macaronlar ters cevrilir.Bir parca krema sikilir ve diger macaron uzerine kapatilir.Dinlendikten sonra servis yapilir. Afiyet olsun.











Yorumlar

  1. Ben cok severim macoranlari, keske daha ucuz olsalar. Ama bu tarifi tuttum, mutlaka deneyecegim.

    YanıtlaSil
  2. bende macaron tarifi arıyordum..bu tarifi deneyeyım..kafama takılan tarıfteki krema 'pastacı kreması mı yoksa marketlerde satılan krema mı?

    YanıtlaSil
  3. Hasan bey bu marketlerde satilan kremadir.Bu tarifi denerseniz memnun kalacaginizdan eminim,keyifli gunler dilerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!