Top Borek






Malzemeler

2 adet yufka
1 paket krema veya 1 su bardagi sut
Yarim bardak siviyag

Uzeri icin

2 adet yumurta
2 su bardagi galeta unu

Ic malzeme

250 gr kiyma
1 adet kuru sogan
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi tereyagi
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon


Yapilisi

Tezgaha serilmis yufka sut ve siviyag karisimi ile iyice islatilir.  2. yufka serilerek kalan sut ve sivi yag karisimi bu yufkayada surulur. Yufka 20 esit ucgen parcaya bolunur. Diger tarafta ic malzeme hazirlanir.

.Ic malzemenin yapilisi

Yemeklik dogranmis sogan ve kiyma tereyaginda sotelenir. Ince kiyilmis sarimsak eklenir ve en son baharatlar eklenir.











Genis kenarina ic malzeme konulur. Zigzag yapilarak sarilir ve en sonunda biraz avucta sikilir ve top olmasi saglanir. Toplar once cirpilmis yumurtaya, sonra galeta ununa bulanir. Yagli kagit serilmis tepsiye dizilip, 180 derecede kizarana kadar pisirilir. Sicak servis yapilir. Afiyet olsun.





Yorumlar

  1. Nursen hanımcığım merhaba ben Ayşe. ,
    http://www.facebook.com/SirinGurme?ref=hl
    Blogunuzu çok beğendik. Bize yayınlanmak üzere blogunuzu anlatan bir yazı ve 3-5 adet resim gönderir misiniz. Cümleler düşük olsa da dert değil. Editörlerimiz redaksiyonunu yapacak zaten Tanıtım yazısının 1700 karakterden kısa 150 karakterden uzun olması gerekiyor. Emmm bir yemek tarifi rica ediyorum. Tarik kaç karakterse o kadar onda rakam yok. Resimler logosuz olmalı ama adınızı soy adınızı yazabilirsiniz. Gönderi yapacağınız mail (at) yerine @ yazarak ayse-betul-agacik(at)grafiksaati.com Teşekkürler, sıra sizde

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!