Cekirdekli ekmek



Ekmekler uzerinde o kadar cok konusuldu ki bende artik ekmegimi evde yapmaya karar verdim. Eskiden de yapardim ama bir sure ara vermistim. Ekmek makinesiyle yapayim dedim malesef makinem bozulmus. Bende firinda yapmaya karar verdim. Simdi gonul rahatligiyla mis gibi ekmegimi yiyebiliyorum. Belki siz de yaparsiniz diye tarifini vermek istedim. AFIYET OLSUN.

Malzemeler

1 kg tam bugday unu
10 gr kuru maya(1 paket)
2 bardak ilik su
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Aycicek cekirdegi ici


Yapilisi

1 paket mayayi yogurma kabina koyalim. 2 bardak ilik suyu uzerine koyup bir tatli kasigida seker atip 5 dakika bekletelim. Ben kitchenaid de yapiyorum. Sonra unu ve bir kasik tuzu koyuyorum. Unu yavas yavas  koyarak yoguralim. Ne cok sulu nede kati bir hamur olacak. Yogurma islemi bitince uzerine strec flim kapatip yarim saat ilik bir yerde bekletelim.
 Kabaran hamurumuzu ekmegi pisirecegimiz kaba koyup yarim saat daha dinlendirelim.  Uzerine cekirdekleri serpelim. Elimizi islatip cekirdeklerin ustune bastiralim. 200 derecede isttigimiz firina koyalim ustu kizarincaya kadar pisirelim (yaklasik 40 dakika) Firindan cikardiktan sonra biraz soguduktan sonra pisirme teline cikaralim. Dilimleyip servis yapalim. Afiyet olsun.

Yorumlar